Ню Йорк Рейнджърс записа победа в НХЛ в класиката с

...
Ню Йорк Рейнджърс записа победа в НХЛ в класиката с
Коментари Харесай

Роденият у нас Георгиев спаси победата на Рейнджърс в НХЛ

Ню Йорк Рейнджърс записа победа в НХЛ в класиката с Едмънтън Ойлърс, а голяма заслуга за това имаше роденият в България вратар на тима Александър Георгиев. Макар да се състезава за Русия, 22-годишният пазач в никакъв случай не е крил българските си корени.

Сега той застана на вратата на "Рейнджърите " и се отличи със страхотни изяви при триумфа им с 3:2. Той отрази цели 35 шайби към вратата си и за първи път с него на леда отборът му записва триумф. Така за първи път има българско присъединяване в победна развръзка в НХЛ.

Крис Крайдър даде задатък на гостите от Ню Йорк единствено 54 секунди след началото на дуела, само че пет минути след началото на втората третина Конър МакДейвид изравни. Мика Зибанеяд още веднъж даде задатък на Рейнджърс две минути по-късно, а Пол Кери направи 3:1 единствено 76 секунди по-късно.

Райън Нъджънт-Хопкинс понижи за Едмънтън малко преди края на третината и през последната част на мача настана същински пъкъл пред вратата на Георгиев. Той обаче беше превъзходен и отрази всичко, което разреши на Рейнджърс да вземат триумфа.

Грандът от Ню Йорк се е вкопчил в здрава борба за място в плейофите, само че към момента изостава с три точки от местата там, а до края на постоянния сезон остават още 16 мача. Едмънтън пък доиграва акцията, откакто няма късмет да е измежду най-хубавите осем в Западната конференция
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР