Ню Йорк отново заема първо място в списъка на най-големите

...
Ню Йорк отново заема първо място в списъка на най-големите
Коментари Харесай

Ню Йорк не отстъпва първото място на главен финансов център в света, следват го Лондон и Сингапур

Ню Йорк още веднъж заема първо място в листата на най-големите финансови центрове в света. Това е посочено в прегледа на компанията за финансови съвещания Z/Yen Group Ltd., която пресмята показателя на международните финансови центрове (GFCI).

Ню Йорк резервира водачеството си от есента на 2018 година В съпоставяне с предходната версия на класацията, оповестена предишния септември, резултатът на Ню Йорк се е нараснал до 764 от 763, а резултатът на втория Лондон се е нараснал до 747 от 744.

Сингапур към момента затваря челната тройка със 742 точки, Хонконг е на четвърто място, а Сан Франциско е на пето място. Шанхай се е изкачил до шесто място, Женева до седмо, до момента в който Лос Анджелис е паднал с две позиции до осмо място. Чикаго остава на девето място, Сеул се е изкачил до десето, измествайки Вашингтон. Най-значителен растеж в класацията показват Сао Пауло ( с 21 позиции) и Уелингтън (с 15 позиции). Най-рязък спад демонстрират Маями (надолу с 14 позиции) и Хелзинки (минус 12 позиции). Москва и Санкт Петербург са на 118 и 120 място в листата, в компанията на Баку и Буенос Айрес. Сред финансовите центрове на Източна Европа и Централна Азия, водач е казахстанската столица Астана, която е на 66-то място.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР