Ню Йорк: Обявено е извънредно положение заради внезапни наводнения

...
В Ню Йорк е обявено извънредно положение, тъй като силните
Коментари Харесай

В Ню Йорк е обявено извънредно положение, тъй като силните бури причиняват внезапни наводнения.

Много от системите на градското метро, ​​улици и магистрали са наводнени, докато поне един терминал на летище Ла Гуардия е затворен в петък.

До пет инча (12,7 см) дъжд падна в някои райони през нощта и се очакват още до седем инча (17,8 см), губернатор на Ню Йорк Кати Hochul каза.

„Това е опасна, животозастрашаваща буря“, добави тя.

Следете актуализациите на живо, когато големи внезапни наводнения удариха Ню Йорк Град

"Обявявам извънредно положение в Ню Йорк, Лонг Айлънд и долината на Хъдсън поради екстремните валежи, които наблюдаваме в целия регион", каза тя на X, известен преди като Twitter.

Тя призова хората да предприемат стъпки, за да останат в безопасност и „никога да не се опитват да пътуват по наводнени пътища“.

Не се съобщава за смъртни случаи или критични наранявания.

Извънредно положение беше обявено и в град Хобокен в Ню Джърси, точно от другата страна на река Хъдсън от Ню Йорк.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс предупреди хората, че е време за „повишена бдителност и изключителна предпазливост“, тъй като е въведено извънредното положение.

"Някои от нашите подлези са наводнени и е изключително трудно да се придвижваме из града", каза той на брифинг за пресата.

Властите досега са извършили най-малко шест спасителни операции на жители, хванати в капан в наводнени мазета, според служители.

Снимки и видеозаписи показват хора, газещи през вода, достигаща до коленете им, докато улиците и подлезите бяха ударени от проливен дъжд. Няколко видеоклипа, публикувани в социалните медии, се появиха, показващи изливане на вода от тавана и стените на метростанциите и върху наводнените платформи.

Голяма част от наводненията досега са съсредоточени в квартал Бруклин.

Повече от 2,5 инча дъжд беше отчетено за един час в Бруклин Navy Yard. На виртуален брифинг главният служител по климата на Ню Йорк Рохит Агарвала каза, че канализационната система на града е проектирана да поема само 1,75 инча на час.

"Не е изненада, че части от Бруклин поеха основната тежест на това", каза той.

Една жителка, Кели Хейс, каза пред Би Би Си, че е изчислила, че щетите от наводнението на нейния бар и кухня в квартал Гованус ще струват между 25 000 и 30 000 долара (£ 20 500-24 500 $).

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР