НЮ ЙОРК (АП) — Тютюнопушенето надмина инжектирането като най-разпространеният начин

...
НЮ ЙОРК (АП) — Тютюнопушенето надмина инжектирането като най-разпространеният начин
Коментари Харесай

Повече хора умират след пушене на наркотици, отколкото след инжектиране, установи проучване в САЩ

НЮ ЙОРК (АП) — Тютюнопушенето надмина инжектирането като най-разпространеният метод за приемане на опиати при смъртните случаи от свръхдоза в Съединени американски щати, демонстрира ново държавно изследване.

Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите нарекоха своето изследване, оповестено в четвъртък, най-мащабното за това по какъв начин американците са приемали медикаментите, които са ги умъртвили.

Служителите на CDC взеха решение да проучат тематиката, откакто видяха отчети от Калифорния което допуска, че пушенето на фентанил става по-често срещано от инжектирането му. Мощни, противозаконни версии на болкоуспокояващото са забъркани допълнително смъртни случаи от свръхдоза в Съединени американски щати, в сравнение с всяко друго лекарство.

Някои ранни проучвания демонстрират, че пушенето на фентанил е малко по-малко смъртоносно от инжектирането му и всяко понижаване на смъртните случаи от свръхдоза, свързани с инжектиране, е позитивно, сподели водещият създател на проучването Лорън Танц.

Но „ както инжектирането, по този начин и пушенето кр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР