НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент на Хондурас Хуан Орландо

...
НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент на Хондурас Хуан Орландо
Коментари Харесай

Бивш президент на Хондурас се защитава на процеса за трафик на наркотици в Ню Йорк

НЮ ЙОРК (АП) — Бившият президент на Хондурас Хуан Орландо Ернандес взе свидетелска позиция в своя отбрана на процеса против него в Ню Йорк във вторник, отричайки, че е взел участие с наркодилъри, с цел да ги пази в подмяна на милиони долари подкупи.

Неговото удостоверение във федералния съд в Манхатън пристигна след няколко дни на свидетелски показания от трафиканти на наркокартели, които се надяват да завоюват състрадание от дълги присъди затвор в подмяна за съдействието им против него. Те твърдяха, че той е защитавал търговията с опиати в подмяна на милиони долари, които са му помогнали да се изкачи на власт.

Прокурорите споделят, че Ернандес, който е бил президент от 2014 до 2022 година, е употребявал армията и полицията на своята централноамериканска нация, с цел да помогнете на дилърите на опиати да придвижват кокаин през страната на път за Америка. В Съединени американски щати той постоянно беше обсъждан от демократичните и републиканските администрации като потребен за американските ползи в района.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР