Ню Делхи обмисля да прекрати режима на свободно движение (РПС)

...
Ню Делхи обмисля да прекрати режима на свободно движение (РПС)
Коментари Харесай

Индия прекратява свободното преминаване на границата с източната си съседка

Ню Делхи обмисля да приключи режима на свободно придвижване (РПС) на границата сред Индия и Мианмар, който разрешава на хората, живеещи от двете страни, да минават 16 км на територията на другата страна без виза, оповестяват индийски медии в сряда, като се базират на държавни източници.

Този ход идва на фона на сраженията сред мианмарската войска и въоръжените групировки, които започнаха през октомври и се разпространиха на повече от две трети от територията на страната, по данни на Организация на обединените нации.

Сраженията са предизвикали всеобщо разселване, а хиляди имигранти са влезнали в Индия, като се оповестява, че това усилва рисковете страната да бъде инфилтрирана от войнствени групировки и да бъде по-изложена на риск от контрабанда на опиати и злато. Режимът на свободна граница също по този начин разрешава на бунтовническите групи в североизточните щати на Индия да правят набези и да бягат към Мианмар, считат държавни чиновници.

Според в. " Индиан експрес " централното държавно управление на страната е решило да набере предложения за съвременна умна оградна система за цялата дължина на границата сред Индия и Мианмар, оповестяват източници. " Оградата ще бъде приключена през идващите 4,5 години. Всеки, който минава през нея, ще би трябвало да получи виза ", съобщи източникът пред изданието.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР