„Ню Бояна“ отваря свое студио и в гръцкия град Терми,

...
„Ню Бояна“ отваря свое студио и в гръцкия град Терми,
Коментари Харесай

Ню Бояна вдига студио и в Гърция

„ Ню Бояна “ отваря свое студио и в гръцкия град Терми, ситуиран наоколо до Тесалоники. Това заяви министърът на цифровата политика в Гърция Кирякос Пиеракакис по време на конференция в южната ни съседка, пишат от уеб страницата kftv.com.

Когато страната разгласи своите финансови тласъци за кино продуценти, започнахме да търсим по-сериозно върху опциите, които предлага тя

сподели по време на събитието Ярив Лернер, изпълнителен шеф на „ Ню Бояна “. По думите му, Гърция разполага със страхотни местоположения за фотоси, само че липсва инфраструктура.

Новото институция ще се разполага върху 83 хиляди квадратни метра в Терми, като решението за основаването на студиото идва, откакто страната даде поръчка, че ще връща до 35 % от изхарчените от кино продуценти средства на територията на Гърция. Очаква се инвестицията да доближи до 20 милиона евро, а в новото студио непрекъсната работа да намерят най-малко 100 души, стана ясно още по време на конференцията.

Новината идва единствено няколко месеца, откакто Ярив Лернер разгласи пред „ Монитор “, че Гърция е показала интерес представители на „ идващото й потомство кино експерти “ да се включат в стажантската стратегия на „ Ню Бояна “.

Източник: Monitor
Снимка: Facebook

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР