Нямате възможност или желание да посещавате специални курсове за бременни,

...
Нямате възможност или желание да посещавате специални курсове за бременни,
Коментари Харесай

5 стъпки, които ще ви помогнат сами да се подготвите за раждане

Нямате опция или предпочитание да посещавате специфични курсове за бременни, въпреки всичко е добре да се подготвите сами за идното раждане.
Добре е през цялото време да се свържете с акушер-гинеколога, който ще ви следи и да намерите забавни за вас книги и списания за бременността и раждането.
Може да потърсите забавен конгрес за бъдещите майки (но в интернет общувайте единствено с положителни жени).
Потърсете някоя бременна другарка, с цел да говорите по тематики, от които и двете се интересувате.
В същото време всичко, обвързвано с физическа интензивност, банкет на медикаменти и други значими въпроси, изключително тези, за които се съмнявате или ви тревожат, постановат консултация с доктор. 
Ето някои рекомендации за тези, които вземат решение независимо да се приготвят за раждане.
Дава ги психологът Татяна Аптулаева.

1. Плуването е доста потребно

Движенията във водата оказват помощ да се отпуснете, да упражнявате гръбначния дирек, мускулите на краката и перинеума.
Плуването е изключително потребно: задържате дъха си, а бебето в утробата също стартира да упражнява. То интензивно се движи, като получава О2 и се развива – става по-силно и крепко.
Когато дамата плува или лежи във водата по стомах, бебето получава най-вече О2. Това е най-хубавата поза за бебето.

2. Правете извършения, които покачват еластичността на тазовите мускули. За да се засилят мускулите на тазовото дъно, би трябвало да се вършат по този начин наречените извършения на Кегел. Те са основани и носят името на гинеколога Арнолд Кегел. Целта е да се свиват и отпускат тазовите мускули за къси шпации от време по няколко пъти дневно. Те укрепват мускулите на тазовото дъно, които поддържат и придържат пикочния мехур, матката и други органи и управляват потока на урината и свиването на влагалището и аналния сфинктер. Това ще защищити дамата от несъзнателно изпускане на урина, при кихане, кашляне и смях. 
Опитайте да извършите пауза, до момента в който уринирате. Стиснете мускулите: представете си, че вътре има тампон, който би трябвало да задържите.
Добрата работа на тазовите мускули по време на раждането и бързото възобновяване откакто бебето пристигна на бял свят, ще бъдат премията, която заслужавате.

3. Научете техники за релаксация. Те ще ви оказват помощ да се отпуснете дейно, както по време на бременност, по този начин и по време на раждане между контракциите.

4. Намерете отговор на въпросите, които ви тревожат. Потърсете и намерете нужната информация, с цел да не попаднете в хватката на страхове и ненужни терзания.

5. Предварително потърсете АГ-клиника , в която да родите. Изберете болничното заведение, в която желаете да родите и се информирайте за изискванията (много лечебни заведения имат ден на отворени порти особено за бъдещите майки).
Почти всички родилни домове през днешния ден работят по програмата на Световната здравна организация, която подсигурява съблюдаване на правила за раждане и първа грижа за новороденото - оставането му „ кожа до кожа “ до майката. Още в първите часове откакто се роди, бебето се слага върху гърдите на майката, за да се обезпечи положителната му акомодация. Така то има опция освен да свикне с " враждебния " външен свят, само че и да засуче първата коластра.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР