Нямаше как софиянци отново да се върнат към социализма и

...
Нямаше как софиянци отново да се върнат към социализма и
Коментари Харесай

Проф. Лозанов: Нямаше как софиянци отново да се върнат към социализма

Нямаше по какъв начин софиянци още веднъж да се върнат към социализма и резултатите от изборите го демонстрираха. Това съобщи в ефира на медийният специалист проф. Георги Лозанов.

" Григорова бе мощна в експресивността и новостта на лявото, владее синдикалната реторика и влизаше елементарно в съответни проблеми, разигравайки конфликта сред небогати и богати в тази акция. Това обаче бе и слабостта й, тъй като с геополитическото си тежнение на Изток тя обещаваше да върне социализма в София. Софийските граждане нямаше по какъв начин да изтърпят това, тъй като за благополучие столицата от дълго време мина към народна власт към западен вид, колкото и мъчно да върви тя. Демокрацията е капиталистическа. Терзиев, като доста сполучлив предприемач на интернационално равнище, се яви като свободен и убеден в себе си капиталист “, проучва резултатите от локалните избори Лозанов.

Вторият тур на изборите в София беше дори по-напрегнат от първия съгласно професора.

" Чувствам се като след едно комплицирано съревнование, в което в последна сметка завоюва по-добрият “, регистрира Лозанов. " Тази акция по начало бе мощна и медиите си свършиха добре работата. До първия тур се проведоха доста изявленията и диспути сред водещи претенденти. Нашите политици дълго се криеха от тях. Кампанията беше също мощно експертна – говореше се за детските градини, презастрояването, мръсния въздух. Кандидатите отговаряха още веднъж и още веднъж на тези въпроси, засягащи съответните проблеми “, даде мнението си по тематиката с локалния избор Лозанов.

Скриха се обаче същинските политически лица на претендентите. Кои са те – отговорите лъснаха на втория тур, уверен е Лозанов.

" Медиите видяха, че няма по какъв начин да продължи акцията единствено експертно и че би трябвало да се приказва за това, какви са личностите. Ваня Григорова в последна сметка загуби по тази линия – въпреки че се декларира като ново лице в ляво, опция на Нинова и Радев, в действителност по най-важния въпрос се оказа като тях. Отказа да осъди военното закононарушение на Русия “, проучва специалистът.

Втората част на акцията беше по оста ляво-дясно, каквато от дълго време не бяхме виждали.

" Още с идването на Царя лявото и дясното започнаха да се размиват у нас. В София акцията беше тежка политическа игра, от която зависи развиването на страната. Кампанията беше мощно партийна, не просто мажоритарна “, разясни още Лозанов.

Когато Вили Лилков не съумя да се класира на втория тур, офанзивата против Терзиев се усили, регистрира Георги Лозанов. " Счита се, че доста десни хора, които са дали своят вот за Лилков, в този момент гласоподаваха за Григорова. Тя прибира и доста протестен избор от ГЕРБ и ПП-ДБ – от гласоподавателите им, които са срещу сглобката “, приключи разбора си професорът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР