Нямаме шанс да имаме най-богатия премиер, защото в България прозрачността

...
Нямаме шанс да имаме най-богатия премиер, защото в България прозрачността
Коментари Харесай

Аламанов пред Дарик: Поисканата оставка на Рашидов беше опит да се покажат зъбки от ПП

" Нямаме късмет да имаме най-богатия министър председател, тъй като в България прозрачността в никакъв случай няма да бъде толкоз огромна, колкото във Велокобритания. Мисля си, че постоянно би трябвало да се гледа Англия, когато си мислим, че ние сме най-зле. Единственият ни късмет е ние да вършим нещо като общество оттатък страната. Ние още веднъж сме в тази обстановка да имаме потребност от всичко останало, което страната не може да компенсира – там не може да се приказва, не може да се води разговор. Затова би трябвало още по-усилено в обществото си да го вършим, другояче ще сме в тази обстановка дълго, до момента в който не стигнем до Италия ".

Това мнение изрази в предаването " Кой приказва? " на Дарик радиоЖана Попова, учител в Софийския университет.

 " Голямото жури " - Веселин Стойнев, Жана Попова, Любомир Аламанов и Цвета Брестничка

" Мнозинство не знам дали ще се откри, само че може би някакво държавно управление ще се скалъпи ", сподели от своя страна журналистът Веселин Стойнев.

Според него за всички е явно, че по-голямата част от партиите ще бъдат губещи. " Въпросът ще бъде кой е отговорен да отидем още веднъж на избори – хората изрично не ги желаят ", съобщи журналистът.

Според пиар специалиста Любомир Аламанов пък настояването за оставка на Рашидов е било " лек опит да се покажат зъбки от страна на " Продължаваме промяната ", който обаче бил осуетен доста бързо и симптоматично.

" Аз имам друга доктрина – че към този момент има болшинство, и то устойчиво, само че сега има безмълвие, най-много от страна на Бойко Борисов. Всички знаем, имаме към този момент опитпрез годините – сега, в който той мълчи, той мисли нов рестарт на нещо и желае да пренапише някоя нова книга. В момента съгласно мен той седи и мисли какво ново да пренапише, тъй че да се даде пояснение за новото болшинство, което е реалност, само че просто би трябвало да го направи по-продаваемо ", разяснява Аламанов.

" Защото другояче болшинство сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, " Възраждане " и Радев стои доста необичайно и най-вероятно, в случай че се обявява посредством просто гласоподаване, доста хора ще излязат на улиците и площадите ", добави той.

" Възраждане " с изключение на да загатват евроатлантическата тъпла, за което никой не прави забележка от ръководителите, забележете че ГЕРБ в никакъв случай не приказват против " Възраждане ", а въпреки всичко нали са гневни евроатлантици ", уточни Любомир Аламанов.

Тя изрази опасението си от това, че нещата, по метода, по който вървят сега, водят публичното мнение към това, че ние имаме потребност от мощна, здрава ръка, която " да тури ред в тази страна ".

" Това за мен е доста обезпокоително събитие и доста страшна наклонност. Бяхме приели, че ние вървим към народна власт, само че в действителност виждаме, че това не е даденост, че демокрацията не е нещо, което ни се случва, а нещо, за което надали не би трябвало всеки ден да се борим ", уточни още Цвета Брестничка.

Според Жана Попова, в случай че приказваме за президентска република, би трябвало да отпишем президента Радев от играта и да мислим кой ще бъде идващия президент.

" Ако някой желае да прави президентска република, това ще бъде идващия президент, не Радев ", съобщи тя.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР