Нямаме основание да вдигнем ветото върху РС Македония, тъй като

...
Нямаме основание да вдигнем ветото върху РС Македония, тъй като
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Няма основание за вдигане на ветото за РС Македония

Нямаме съображение да вдигнем ветото върху районен съд Македония, защото няма напредък нито по отбрана на правата на българите там, по общата ни история, по езика на омразата. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и на Народно събрание Кристиан Вигенин в тв изявление. Според него доста е значимо по какъв начин се водят дебатите по тематиката, с които доста се злоупотребява. Вигенин насочи зов към всички, които имат отношение към казуса, да оставят настрани прочувствения метод и опитите за трупане на политически дивиденти и да търсят вероятните положителни решения.
" С районен съд Македания би трябвало да уточним съответни стъпки, които да доуточняват въпросите по двустранния контракт и да дават времева рамка. Нужно е да забележим кое от нашите претенции може да се трансформира в общо искане на Европейски Съюз към районен съд Македония ", предложи Вигенин. Необходимо е да се свика КСНС и на него да бъдем осведомени на какъв стадий сме, какви са предложенията на държавното управление и има ли положителен проект за развиване на връзките, разяснява той.
Вигенин чака антиинфлационните ограничения да бъдат подкрепени при гласуването такива, каквито са препоръчани от държавното управление. Това е един избавителен пакет, който ще облекчи хората и бизнеса, които имат най-голямо потребност от поддръжка, счита той.
По думите на Вигенин от време на време се основава чувството, че обединението ще се разпадне, само че увери, че това няма да стане. Имаме набелязани ограничения, имаме съдружно съглашение, само че нямаме стратегия на държавното управление до този миг и това е проблем, разгласи той. Вигенин се надява в идващите седмици да може да се излезе с такава стратегия, с цел да не наподобява в очите на хората, че се работи ден за ден. Когато има явен проект и вероятност ще отпаднат и доста от въпросите, свързани с това разпада ли се обединението тази или идната седмица, обърна се Вигенин към останалите сътрудници във властта. " Работим много дейно, събираме се всяка седмица, обсъждаме значими въпроси. И каквото считаме, че не можем да решим на това ниво, се обръщаме към водачите за спомагателни диалози и решения. Така че обединението лека-полека се научи да работи ", изясни той.
Вигенин прикани да не се основава ненужно напрежение у хората, че надали не идват нови избори, тъй като това е последното, което ни би трябвало. В момента би трябвало да излъчваме непоклатимост и сигурност и тъкмо това се пробва да прави Българска социалистическа партия в обединението, разясни той. " Независимо от проблемите, които изброяваме, тази коалиция има общи полезности и те са ясно написани. Българска социалистическа партия е европейска партия, само че реализацията на тази политика към този момент може да има разнообразни измерения, би трябвало да се регистрира и спецификата на страната и гласоподавателите ", твърди Вигенин.
Реакцията на Българска социалистическа партия по тематиката Украйна способства за това държавното управление да има солидна позиция, която да откри по-широка социална поддръжка, сподели Вигенин и напомни, че Народното събрание даде рамката, а оттук насетне Министерски съвет би трябвало да взема решение какво да се прави. " Нито Българска социалистическа партия, нито държавното управление има подозрение, че Украйна има потребност от нашата поддръжка, и това беше изразено в едно доста необятно гласоподаване - над 200 народни представители ", изясни той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР