Нямаме нужда от научни изследвания, за да знаем, че доброто

...
Нямаме нужда от научни изследвания, за да знаем, че доброто
Коментари Харесай

Науката: танците с приятелите подобряват здравето

Нямаме потребност от научни проучвания, с цел да знаем, че положителното здраве е в директна връзка с душевното ни положение. Когато живеем в непрекъснат стрес и в какофония със себе си и с близките, има доста по-голяма заплаха да се разболеем. Когато сме спокойни и щастливи, в мир със себе си и с другите, тогава и здравето ни е предпазено.

Проучванията демонстрират, че музиката и ритмите усилват способността на децата, подрастващите, а и на възрастните да мислят пространствено, което оказва въздействие върху техните математическите и научни умения. Танцът учи на баланс и вярна съгласуваност, грижи се за вярната стойка, положителното физическо здраве. Заниманията с танци усъвършенстват снабдяването на кръвта с О2, като по този метод се усъвършенства работата на мозъка и се покачва тонусът.

Танците имат директно отражение върху физическото здраве и интелектуалното развиване.

Ако обичате да танцувате с другари, вие сте щастливци. Според учените това ви кара да се чувствате като част от нещо огромно, доста по-голямо и значимо от вас. Освен това построява невероятна връзка посред ви, която не се нуждае от думи – споделяте момента, страстта, заздравява другарството в, гради доверие и усилва равнището ви на приемливост, толерантност и емпатия към другия.

Изследвания сочат, че самочувствието, енергичността и жизнеността, положителната кондиция и позитивното мислене се следят в доста по-голяма степен при хора, занимаващи се с пеене и танци, в сравнение с при тези, които натъртват единствено на учението и работата. Танцуващите страдат доста по-малко от меланхолия, доста по-малък % от тях прибягват до приложимост на антидепресанти и алкохол, а визитите при доктор са доста по-редки.

Не на последно място – когато танцуваме с другари, организмът ни създава ендорфин – хормон на щастието. Ето за какво танците имат огромно значение и за психическото, и за физическото ни здраве.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР