Нямам такива задължения и нямам такива правомощия. Така главният прокурор

...
Нямам такива задължения и нямам такива правомощия. Така главният прокурор
Коментари Харесай

Гешев на въпроси за полицейското насилие: Нямам такива правомощия

Нямам такива отговорности и нямам такива пълномощия. Така основният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос на народен представител от правната комисия дали има осъдени за полицейското принуждение по време на миналогодишните митинги.

Той отхвърли да разяснява случая с разсъблеченото и снимано от служител на реда момиче и хипотезата, че това е блудничество. Той съобщи, че в случай че депутатите желали такива отговори от него, би следвало прокуратурата да бъде централизирана и да му се дадат повече пълномощия.

Депутатът от " Демократична България "   Атанас Славов от Демократична България пък прикани да бъде поискана информация от наблюдаващия прокурор по тези производства, с цел да бъде оповестена повече информация по тези проблеми, които са от публичен интерес.
 Гешев щял да си наеме частна компания, в случай че остане без защита Гешев щял да си наеме частна компания, в случай че остане без защита
Главният прокурор Иван Гешев разгласи, че е подготвен да си наеме частна компания, която да го охранява, в случай че Народното събрание реши да смъкна защитата м...

Гешев пък интерпретира отговора си, като съобщи, че с този си въпрос Славов го призовавал да влияе на самостоятелните прокурори. Той пък го отвърна с многото изтекли случаи на публикувани записи предходната година.

ГЕРБ опита да отклони диалога от насилието

Когато пристигна ред на ГЕРБ да задават въпроси, Александър Николов нямаше интерес към насилието, а попита Гешев за дипломата му. Той отговори, че можел да я даде. Николов продължи да отклонява диалога от полицейското принуждение и подслушването на протестиращите. Когато взе думата за повторно, той попита Гешев къде вижда мястото на прокуратурата, дали би трябвало да се трансформират процедурите по назначение на основния прокурор и ръководителите на двете висши съдилища и по какъв начин вижда преструктурирането на Висшия правосъден съвет.

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР