Нямам спомен да има пътен знак, който да сигнализира, че

...
Нямам спомен да има пътен знак, който да сигнализира, че
Коментари Харесай

Проф. Ананиев: Отбивката за почивка трябва да е отделена без да има конфликт с пътя

Нямам спомен да има пътен знак, който да алармира, че в сектора на злополуката на Автомагистрала " Струма " има отбивка. И да има, знакът би трябвало да е подобен, че да се забележи. Това сподели в „ Тази заран “ проф. Симеон Ананиев, ръководител на Асоциацията на движимостите лица и специалистите.

Той добави, че няколко пъти се е обърквал на това място и е бил на косъм да влезе в така наречен отбивка за отмора, която не е сигнализирана, има завой, има и денивелация.

Отбивката за отмора в завой по напълно различен метод би трябвало да е отделена, без да има спор с пътя, добави специалистът.

Когато се стигне до произшествие, без значение в каква сфера и се стигне до правосъдно дело, главната роля да се изяснят аргументите е на специалистите, сподели още той. Опитът демонстрира, че в последно време се образуват екипи от така наречен сложни експертизи, в които вземат участие разнообразни специалисти, съобщи Ананиев и изясни, че има 6 съществени експертизи, които би трябвало да се създадат.

Първата, по думите му, е експертиза за проектирането на пътя, като има европейски наставления. В едно такова планиране има наклони, настилки, сигнализации. Прави се относителен разбор, изясни той.

Втората точка е осъществяване на строителството, сподели проф. Ананиев.

„ Какво е техническото задание - има случаи, в които се оказва, че изпод вместо да се постави трошляк, се поставя минен боклук със сяра, който водата го разяжда и пътят пропада. В този сектор пътят не е от най-хубавите “.

Третата експертиза е транспортното средство – по кое време е създадено, механически паспорт, има ли лиценз, има ли ограничител на скоростта, изясни специалистът.

Той добави, че за рейсовете имат ограничител на скоростта, а постоянна процедура на Балканите и да се маха ограничителят. Ананиев сподели още, че постоянно би трябвало да има двама водачи, които да почиват на 3 часа, по нашите стандарти – 4,5 часа, Тахошайбите са с две карти, само че при експертизите от време на време се открива, че има единствено един водач, означи Ананиев.

„ Може да се окаже, че вторият водач е жив и здрав в Македония, единствено са му взели картата. Аз съм взел участие в такива експертизи “.

Четвърта експертиза е пожарната експертиза – да се потвърди къде е бил пожарът, какви са вероятните разновидности, добави проф. Ананиев.

„ След като се види къде е бил, ще се търси от какво е, допустимо е искра в мотора от спукана гума. Възможна е и друга догадка – статистиката е посочила, че в новогодишните празници има доста пожари в резултат на пиротехнически средства. Това са екскурзианти, които са били на пазар, има опасения, че рейсът е бил цялостен с пиротехнически средства, които се възпламеняват. Какъв е източникът на пожара, ще каже експертизата “.

Петата експертиза е логистическата – каква е нормативната база, кои органи какво правят, сподели още професорът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР