Нямам притеснения от конституционна криза. Намерен бе служебен министър-председател, но

...
Нямам притеснения от конституционна криза. Намерен бе служебен министър-председател, но
Коментари Харесай

Доц. Смилов: Нотариуса, джуджета, пътната карта – с изнудване зависими хора се назначават у нас

Нямам терзания от конституционна рецесия. Намерен бе длъжностен министър-председател, само че даже да не беше станало това, отново нямаше риск от конституционна рецесия. България отново щеше да има държавно управление и парламент. Това съобщи политологът доцент Даниел Смилов в ефира на Нова.

„ Това, което следва през днешния ден в Народно събрание, е гасене на пожар един тип. Законите, които предстоят да минат на второ четене, би трябвало да оправят текста в Конституцията, обвързван с домовата книга. Никой не е очаквал толкоз скоро предварителни избори, само че нямам доверие, че Христо Иванов  Христо Иванов Роден е на 13 септември 1974 година в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския не си спомня кой е внесъл поправките в Конституцията ”, счита журналистът Валентина Войкова.

Колегата ѝ Любчо Нешков няма терзание, че България ще има служебно държавно управление и ще се проведат избори: „ Тревожи ме обаче, че България подминава тежките въпроси по света. Дори не обръщаме внимание на неща, които директно ни засягат в съседство, а вместо това се занимаваме с политически спор, в който политиците като че ли желаят да стигнат най-ниското равнище. Имаме кухи външнополитически послания. ”

 „ Продължаваме промяната ”-„ Демократична България ” имат подозрения към Министерство на вътрешните работи и МЕУ министрите, надлежно биха имали подозрения и за повеждането на изборите, в случай че те вземат участие в служебния кабинет. Не разбрахме Министерство на вътрешните работи охранявало ли е „ SS клуб ”; в случай че Мартин Божанов – Нотариуса е бил брокер на въздействие, в случай че е сътрудничел на полицията, в какво се е изявявало това? От тази позиция личността на е проблематична ”, акцентира Смилов.

„ Ако се запитаме за какво не може да се сформира държавно управление толкоз време, за какво не могат да осъществят мандат – това е поради корупционния багаж, който носят. Въпросът е съществено ли са решили да се отърват от него, или съществено са решили да го скрият. По-скоро е второто ”, добави още той.

Войкова счита, че държанието на ПП-ДБ и е много неустойчиво: „ Видяхме, че при общ интерес се прави работа, в случай че няма – всички сътрудници са врагове. Какво ще е говоренето сред тези хора, какво ще се случи след изборите за възможна сходна коалиция? Частта в измененията в Конституцията, в която Народно събрание продължава да работи до назначение на второ – Народното събрание има да прави съществени неща, само че ще се трансформира в сцена на предизборна акция. ”

„ Нотариуса, джуджета, пътната карта – това са структурни неща. Това значи, че в България с изнудване подвластни хора се назначават. Не съм склонен, че става дума за мятане на тиня по този и оня. На тези избори отиваме поради опортюнизъм ”, безапелационен е Смилов.

„ Какво след изборите? Затова е значимо да се внимава кой какво приказва. ПП-ДБ съумяха да ръководят с всичко допустимо на терен, без „ Възраждане ”. Успяха с всички да се ненавиждат. Трябва да почитаме гласоподавателите на тези партии, не да се харесват с водачите на партиите ”, сподели още Войкова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР