Нямам притеснение какво ще отговори КС. Така Иван Гешев отговори

...
Нямам притеснение какво ще отговори КС. Така Иван Гешев отговори
Коментари Харесай

Гешев: Никой не се занимава с реалните проблеми на българските граждани! Къде виждате държава?

Нямам терзание какво ще отговори Конституционен съд. Така Иван Гешев отговори на предлагането на правосъдния министър да бъде сезиран Конституционен съд за пълномощията на основните прокурори.

 

„ По забавно е, че се желае противоконституционност на пълномощието на прокуратурата да прави инспекции при незаконосъобразни актове и дейности на администрацията. Това е извънредно рисково. Това е механизъм обществото да се пази от произвол ”, сподели Гешев.

Според него това значи, че държавните институции може да не работят, само че жителите няма да имат право да питат за това.

 

Той попита публицистите къде виждат страната?

„ Може би в това, което се е случило нощес в Шумен, където дрогиран водач умъртви 22-годишно дете. Може би виждаме страна в сгазените служители на реда в Бургас? Или в сътрудника, който беше погубен от пийнал водач? Или това, което се случи на Околовръстното? От 2 години приказваме в прокуратурата, че това е обществена зараза. Резултатът е никакъв. Няколко Народното събрание, министри и кой ли още не се занимаваше с хладилника и дипломата ми, само че никой не се занимаваше с действителните проблеми на българските жители. Може би виждаме страна в закриването на профилираните структури, които бяха най-ефикасното оръжие против престъпността. Плодовете от това ще ги берем и ги берем ”, сподели Гешев.

 

По думите му има утежняване във връзка с обстановката с мигрантския напън, разпространяването на опиатите.

 

„ Прокуратурата постоянно е била за това да работи с всички държавни институции, единственият ни зложелател е престъпността ”, сподели Гешев.

 

„ Нямам проблем да работя, с който и да е правосъден министър. Тези проблеми не могат да бъдат вменени на 1 министър, който е за 2 месеца. Държавните институции би трябвало да работим дружно ”, добави Гешев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР