Нямам офшорни сметки, нямам пет милиона, нямам фирми, които да

...
Нямам офшорни сметки, нямам пет милиона, нямам фирми, които да
Коментари Харесай

Румен Овчаров: Нямам офшорни сметки, нямам пет милиона


Нямам офшорни сметки, нямам пет милиона, нямам компании, които да вършат бизнес с АЕЦ „ Козлодуй “. Това съобщи Румен Овчаров по време на съвещанието на 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия.

Той разяснява, че е цинично, дружно с него да упрекват в листата Иван Генов и Александър Николов. „ Цинично е, тъй като двамата са били първите, които през 2009 година са подписали съглашение за проучване на опциите за градеж на тъкмо тези нуклеарни реактори - американците издъниха и хората, които желаеха да ги прокарат “, изясни Овчаров.

Вчера Службата за надзор на задграничните активи (Office of Foreign Assets Control, OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на пет сегашни или някогашни длъжностни лица от България – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България. Това се споделя в прессъобщение на финансовото ведомство, публикувано от посолството на Съединени американски щати в София.

Външният министър на Англия Джеймс Клевърли пък разгласи налагането на наказания против трима българи – Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.

„ Тази борба против мен, не е борба за предишното – борбата е за бъдещето на България и на българската енергетика и за изтикването на Русия от България “, сподели още Овчаров. Според него никой не е защитавал съветските ползи. „ Ние сме защитавали българските ползи, тъй като България е заинтригувана от това да доставя на ниска цена нуклеарно гориво “ добави той.

Румен Овчаров сподели още, че не трябва да се тормозят за него, тъй като „ всичко това са неистини, които нямат никакво практическо значение “. За него това демонстрира метода, по който ще бъде манипулирана и движена България оттук насетне.

След изявлението на Румен Овчаров социалисти желаеха Конгресът на Българска социалистическа партия да заявява, че застава твърдо зад него. В отговор на тона Овчаров благодари за поддръжката и означи, че не трябва да се не помнят и останалите двама, добавени в листата - Александър Николов и Иван Генов.

„ Не знам дали ме разбрахте вярно - не желая да пазиме Влади Горанов “, сподели той. Румен Овчаров добави, че Владислав Горанов е „ друга бира “ – той е попаднал в листата поради друга скица – обвързвана с Васил Божков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР