Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента

...
Нямам никакъв проблем да бъда до избрания председател на парламента
Коментари Харесай

Минчев: Управление с ГЕРБ и ДПС е безпринципен компромис, на който не сме готови


„ Нямам никакъв проблем да бъда до определения ръководител на Народното събрание. Готов съм постоянно да му оказвам помощ, тъй като би трябвало да създадем всичко допустимо тази институция да работи и да наподобява добре “.

Това сподели в „ Тази събота “ Никола Минчев от „ “, който е и зам.-председател на 48-ото Народно заседание.

По думите му изборът на обаче е бил компромисен вид. Въпреки това „ “ няма да внася, каквито настроения се чуха.

Спорът за това кой да оглави спортната комисия в Народното събрание?

„ Развитието на обстановката към председателството на основава чувство за нещо, което се е случило, откакто сме се уговорили. След още веднъж доста компликации стигнахме до съгласие „ “ да вземе спортната комисия. Изведнъж на другия ден сподели, че се отмятат от тази спогодба и няма да ни я дадат. Какво се промени от през днешния ден за на следващия ден аз не мога да си обясня. Затова се основава чувството, че може да се е стигнало до някакво позвъняване от някъде “, разяснява Минчев във връзка съмненията, че намесата идва от президентската институция.

Консултациите с президента

Президентът Румен Радев предложения в понеделник на съвещания представители на " ". В тази връзка Минчев изясни, че партията е подготвена на разговор с останалите политически сили, само че не и на безпринципни взаимни отстъпки.

Никола Минчев съобщи още, че не се усещат като интриганти в тази обстановка, при която са малцинство и е мъчно да прокарат каквото и да било като решение.

„ При състояние че сме влезнали в политиката за да променим модела, по който се управляваше България през последните години, и внезапно да създадем подобен компромис с хората, които построиха този модел и да влезем дружно в едно ръководство, няма по какъв начин да се случи. Това би било изменничество към нашите гласоподаватели “, уточни Минчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР