„Нямам намерение да подавам оставка. Това заяви директорът на НСО

...
„Нямам намерение да подавам оставка. Това заяви директорът на НСО
Коментари Харесай

Шефът на НСО ген. Емил Тонев отговори на кабинета: Нямам намерение да подавам оставка

„ Нямам желание да депозирам оставка ". Това съобщи шефът на НСО ген. Емил Тонев, откакто по-рано през днешния ден стана ясно, че държавното управление ще изиска отстраняването му от поста.

„ Готвя позиция, когато е подготвена, ще бъдат известени всички медии”, добави Тонев.

" Началникът на Националната работа за защита по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално ", изясни той.

По-рано през днешния ден началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова разгласи, че на оперативно съвещание на Министерски съвет единомислещо е признато решение да се насочи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев. " Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което се е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет ", добави тя.

" Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на съображение тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на НСО ", съобщи началникът на кабинета на Кирил Петков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР