Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди

...
Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим

Нямам информация какво стана преди една година, камо ли преди една седмица. Нищо не ни се споделя, не мога да бъда формален представител на прокуратурата, която още не е дала публично мнение за гърмежа преди една година. Това сподели оръжейният търговец Емилиян Гебрев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Той разкритикува прокуратурата за това, че не е довършила следствията на предходните гърмежи в оръжейни хранилища.

Според него казусът няма общо с изпращането на нова военна помощ в Украйна.

„ Взривовете бяха директно след взимането на решението - това би трябвало да са някакви магьосници, които да се провеждат по този начин бързо и да провеждат тези саботажни дейности ", уточни той.

По мотив версиите за съветска интервенция във гърмежите разяснява: „ Самата прокуратура уточни имената на съветските сътрудници от ГРУ, а не аз. Оттук нататък никой нищо не прави. Нашите задължения са до вътрешния периметър на складовете, за външния периметър дава отговор страната със профилираните структури. Като стане пакост и гърмеж, нахлуват да проверяват вътре. А извън? Кой проверява ДАНС? ", попита Гебрев.

По думите му в страната се случват поредност от гърмежи.

„ Ще ви дам обикновен образец - върховен чиновник в ДАНС има обосновано съмнение, че казусът в Англия и България за отравянето бил разработка на британското разузнаване. Можете ли да си визиите - чиновник в ДАНС да изкаже такова съмнение! ", разяснява Гебрев.

По думите му оръжейната ни промишленост е дълготрайно мачкана и изнудвана през последните години и напомни полицейските и прокурорските акции в „ Кинтекс " и „ Арсенал ".

„ От три-четири години подтиквам ДАНС и други профилирани наши служби да седнем на една маса и да създадем някакъв псевдоплан и псевдоанализ - кой какво може и по кое време какво тъкмо би трябвало да се направи. Те не желаят да се организира такава среща ", съобщи Гебрев.

Попита по какъв начин може доказателства да изчезнат от профилираните поделения на Министерство на вътрешните работи. Посочи още, че за гърмежа от предходната година неведнъж са умолявали прокуратурата да им даде записите, с цел да създадат те личен разбор и да подхващат някакви дейности.

„ Не са отговорни тези, които ни наблюдават, управляват и вършат опити да ни взривяват. Лошото е, че ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим, най-малко в един склад, в един цех. Десет гърмежа в границите на 10 години и няма диря, няма нищо. Всичко се размазва и изчезва ", разяснява оръжейният търговец.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР