Нямам абсолютно никакво колебание да предложа по-строги мерки, ако ситуацията

...
Нямам абсолютно никакво колебание да предложа по-строги мерки, ако ситуацията
Коментари Харесай

Без колебание: Кацаров ще затегне ковид мерките още, ако положението се влошава

Нямам безусловно никакво съмнение да предложа по-строги ограничения, в случай че обстановката продължи да се утежнява, с цел да защитя освен живота и здравето на хората, само че и нашите лекари, сестри, санитари. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров в изявление за " Фокус " за новите противоепидемични ограничения. Според него най-общо казано ограниченията са такива, каквито са ни нужни на нас сега.

" Има европейски страни, където и сега има по-строги ограничения. Например изобщо не се позволява влизане на закрито публично място, по какъвто и да е мотив, без документ. В страни като Франция да вземем за пример имаше не просто възбрана заведения да работят след 22.00 ч, а да се излиза на улицата след 22.00 ч. ", разяснява министър Кацаров.

" Нашите ограничения, които предлагаме да влязат в действие от другата седмица, не са с такава тежест и суровост. Считаме, че те на този стадий са задоволителни ", добави още той. 

" В случая ограниченията, които постановяваме, засягат някои бизнеси повече от други. То е, тъй като по-големите ограничавания, са за събития и мероприятия, които са с развлекателен темперамент ", сподели още министърът.

По думите му някои от тези места са с доста мощен капацитет за разпространяване на вируса.

" Затова акцентът на рестриктивните мерки, в случай че може да се изведе подобен, е в тази посока. Това, което е забавление за един, за различен е работа, прехранване и изхранване на прехраната. На процедура изпращаме в Министерство на стопанската система и в Министерство на финансите всичките мнения, оферти, които получихме, защото ние поискахме такива от работодателски, съсловни, браншови организации, в това число за обезщетения. Тези министерства имат подготвеност за това след стартирането на ограниченията да се сключат съответните контракти по стратегиите и хората, които са наранени от това, които изкарват прехраната си в действия, които се засягат от заповедта, да бъдат обезщетени и обезщетени ", добави още министърът на опазването на здравето.  

" Един доктор не може да бъде антиваксър, а и самият аз съм имунизиран и съм покровител на това хората да се имунизират ", сподели той  за определянето му като антиваксър от страна на ГЕРБ. Той обърна внимание, че партиите са в предизборна акция.

" Аз съм отричане с това, че изготвихме проект, с това, че организирахме процеса на имунизация и спряхме тези унизителни пътувания на персонални лекари, беше се стигнало до пердах и впрочем. С тези промени, които направихме в организацията на противоепидемичната битка аз и екипът ми се явяваме отричане на всичко, което ГЕРБ е направил, на хаоса, който ГЕРБ е провокирал. Това явно ги нервира. Това не им харесва. Насочват политическите си и партийните си принадлежности в предизборната акция против мен ", сподели доктор Стойчо Кацаров.

Служебният министър на опазването на здравето съобщи, че хората не би трябвало да не помнят една остаряла максима, че най-вече се лъже преди избори, по време на война и след лов.

" За разлика от хората от ГЕРБ, които са в предизборна обстановка, аз не съм в такава обстановка. Не се кандидатирам за нищо. На мен не ми се постанова да неистина, който и да било. На тях им се постанова с предизборни цели. Тези неща, които споделят, би трябвало да се одобряват с запаси, тъй като в предизборната обстановка се употребяват такива способи ", сподели още министърът на опазването на здравето

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР