Няма значение под каква форма се консумират яйцата, важното е

...
Няма значение под каква форма се консумират яйцата, важното е
Коментари Харесай

Пет яйца седмично помагат за сваляне на килограми

Няма значение под каква форма се употребяват яйцата, значимото е да се прави постоянно

Според научното списание Clinical Nutrition неотдавнашно изследване е потвърдило, че с яденето на яйца пет пъти седмично може да се реализира стройна физика и по-нисък показател на телесната маса. Според откривателите няма значение под каква форма човек ще яде яйца, най-важното е да го прави постоянно.

В изследването са взели участие 355 студенти на възраст от 18 до 30 години. Първоначално специалистите са измерили височината, тежестта и обиколката на талията на всички участници. След това участниците в опита били разграничени на групи. В първата група попаднали тези, които консумирали яйца по-малко от един път седмично, във втората - тези, които употребявали този артикул от 1 до 4 пъти седмично, а в третата били включени хората, които консумирали 5 яйца или повече пъти седмично.

Резултатите демонстрират, че хората от третата група са имали по-нисък показател на телесна маса и по-нисък % телесни мазнини.

" Връзката сред потреблението на яйца и състава на тялото се опосредства от приема на протеини. Тази констатация е значима от позиция на публичното здраве, защото демонстрира, че по-високият банкет на яйца може да докара до по-здравословен състав на тялото, което значително се дължи на по-високия банкет на протеини ", съобщи водещият създател на проучването доктор Мириам Гаридо-Мигел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР