Няма забавяне по пътя ни към чакалнята на Еврозоната, категоричен

...
Няма забавяне по пътя ни към чакалнята на Еврозоната, категоричен
Коментари Харесай

Борисов: Коронакризата няма да ни забави за еврозоната


Няма закъснение по пътя ни към чакалнята на Еврозоната, безапелационен бе във Варна министър-председателят Бойко Борисов, оповестява Българска национална телевизия.

В идващите дни, по думите му, се чака държавно решение за поддръжката на последната българска банка, която трябваше да усили капитала си.

" Вчера минаха аукционите. С комисар Маргрете Вестагер тази вечер имам диалог, с цел да можем да сме сигурни, че безусловно всичко, което касае Банковия съюз, това е най-важното за българите, е наред. Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а в това време Банковият съюз подсигурява това да не може да се случи. Затова е този надзор на Европейската централна банка. За банковата ни система това е извънреден триумф и дисциплинираност и в това време гаранции за вложителите в банките ", уточни той.

Според премиера обстановката с ковид няма да забави строителните обекти в страната. Бойко Борисов бе безапелационен, че автомагистрала " Хемус " ще е изцяло подготвена до 2024-та година.

Премиерът отклони въпросите за търканията с Обединените патриоти, а по отношение на поръчките за влизане в политиката на Васил Божков, който продължава да се укрива от родното правораздаване в Дубай, Борисов сподели: " Не ме интересува на Божков плана. Като се явят на избори всички ще изгубят ".

Що се отнася до писмото на Валентин Златев, министър председателят сподели, че не го е чел, тъй като имал работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР