Няма време за бездействие, трябва да бъдете по-активни. С тези

...
Няма време за бездействие, трябва да бъдете по-активни. С тези
Коментари Харесай

Кубрат Пулев: Медиите могат да насочат децата към правилния път

Няма време за безучастие, би трябвало да бъдете по-активни. С тези думи боксьорът Кубрат Пулев се обърна към участниците в проведената от медийния регулатор полемиката на тематика „ Отражението върху децата на наличните за тях риалити формати ”, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ От медиите и малкия екран зависи нещата да бъдат ценностно насочени. Трябва да има дейни дейности във всички градове в страната, с цел да бъде новаторско ”, разяснява още Пулев, изразявайки възмущението си от риалитата в България и прикани към по-активна роля на Съвет за електронни медии.

„ Време е децата да се насочат към верния път за това откликнах и на поканата на Съвет за електронни медии. Няма време за безучастие ”, добави Пулев. Най-добрият български боксьор в тежка категория също по този начин направи подарък на медийния регулатор – една от своите боксови ръкавици като знак на борбеност и неизменност.

Във форума взеха присъединяване и психолози, и педагози, представители на Държавна организация за протекция на детето, на неправителствени организации.

Според Анна Танова, изпълнителен шеф на АБРО, би трябвало експертизата да се основава на трайни източници, с цел да има качествени резултати формати.

„ Национално проучване за държанието на децата в интернет пространството е належащо. Къде използват, какво използват децата и дали наличието е контролирано – е значим аспект на дискутираната тематика. Именно за това подобен иницииран публичен спор е едно положително начало ”, съобщи Танова.

Мария Бресничка от Националната мрежа за децата обобщи справедливи данни за държанието на децата в интернет пространството.

„ Децата не гледат вести, само че наблюдават редовно медийното пространство, тъкмо за това инфлуенсърите са извънредно значими ”, сподели Бресничка и добави също по този начин, че присъединяване на деца в риалити формати не се отразява добре върху тях. За образец тя даде предаване, което напълно скоро бе излъчено в една от националните медии и провокира разнопосочни отзиви и полемики в обществото пространство. Според нея значими въпроси са информираността на децата и техните родители за следствията от тези участия, дали въпреки всичко децата са стопански предпазени.

„ Съдържание, ориентирано към деца, би трябвало да бъде основано, тъй като такова липсва ”, разяснява още тя.

Ивайло Шопски, който е създател на няколко телевизионни излъчвания от 2017 година и участник в риалити формат, също бе част от участниците в полемиката. Според него децата и родителите не вършат огромна разлика сред това, което се случва в риалити предаванията и в действителността, и за това ролята на медиите е належаща.

Шопски показа възмущението си от дефицита на пари за детски просветителни излъчвания, за сметка на риалити такива.

Гостите на конференцията се съгласиха за образуването на съответна идея, като да вземем за пример концепцията за просветително предаване. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР