Няма вариант, който властите да скрият повишаване на радиационните показатели.

...
Няма вариант, който властите да скрият повишаване на радиационните показатели.
Коментари Харесай

Валентин Николов описа няколко тежки енергийни сценария, породени от войната


Няма вид, който управляващите да скрият повишение на радиационните индикатори. Вече не сме във времената на Желязната завеса. Сега страната е опасана с измервателни уреди, които наблюдават радиационния декор, даже в цяла Европа. Властта няма по какъв начин да скрие. Това съобщи някогашният шеф на БЕХ Валентин Николов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

По думите му пукотевица по АЕЦ историята не познава и това е доста рисково. „ Има няколко равнища на сигурност във всяка нуклеарна централа. След повредата на АЕЦ „ Фукушима “ се предприе стрес тест на всички нуклеарни централи. Те могат да устоят, даже в случай че аероплан падне върху тях. По-опасно е, в случай че спре подаването на гориво към централата, тъй като ще последва повреда “, предизвести той.

" В региона на украинската АЕЦ има вместилище за отработено гориво, където не е задоволително обезопасено. Затова не трябва в близост да има военни дейности. Това, което се случва е извънредно. На този стадий обаче няма заплаха ", акцентира Николов.

„ Друг проблем е, че няма по какъв начин да се реализира надзор на централата, тъй като съветските сили са завзели региона. Украинските експерти нямат достъп до центраната сега. Руските сили нямат опит с нуклеарното гориво на „ Уесйтинхаус “, с което работи Запорожката АЕЦ “, уточни някогашният началник на БЕХ.

Валентин Николов  Валентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, е безапелационен, че държавното управление в България би трябвало да има проект за деяние при рецесии. „ Хората са изнервени и обезпокоени за своята сигурност. Принципно към този момент няма опасности, само че Европейски Съюз задължава производителите на горива да поддържат 90-дневни ресурси. То се съхранява отвън България. Ако ескалира обстановката в Украйна обаче тези количества може да не бъдат доставени. За това би трябвало да се разреши тези ресурси да се съхраняват във всяка страна-доставчик “, изясни той.

„ Ако „ Лукойл “ банкрутира, какво ще се случи с нашата рафинерия? Акциите им падат и приканват да се спре войната. Не знаем какъв е проектът на държавното управление и има ли подобен въобще. Когато има затруднена логистика цените ще скочат неимоверно. Ако една младежка организация компрометира държавното управление, на знам какво ще вършим, в случай че бъдем атакувани извън? Ако се получи измама би трябвало да имаме подготвен проект “, акцентира още Николов.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР