Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения

...
Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки, учения
Коментари Харесай

Емил Ефтимов: Няма успешна превенция без предварително да се правят тренировки

„ Няма сполучлива предварителна защита без авансово да се вършат тренировки, учения и да се отработва взаимоотношение “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на учението на Столична община за отбрана при бедствия „ Сила 23 “, което се организира на територията на столичния регион „ Люлин “ при съблюдаване на всички правила за сигурност.

Началникът на защитата акцентира значимостта на предварителната защита при реакцията и преодоляването на следствията от спешни обстановки. Според него не би трябвало да се отработват избрани мероприятия едвам след възникването на обещано събитие, а в противен случай – надалеч преди този момент.

Военнослужещият не е видял нападателите поради тъмнината, само че е отвърнал, уточни министърът на защитата

„ Нито една конструкция не може да се оправи сама в такива обстановки “, безапелационен бе адмирал Ефтимов и още веднъж означи нуждата от взаимоотношение и взаимни тренировки сред държавните органи.

Като образец той уточни, че всички институции в страната са основали предпоставки да бъдат сполучливи при помощта след земетресенията в прилежаща Турция.

Той напомни, че през октомври 2022 година Българската войска е подкрепила присъединяване на модул от Столична община за търсене и избавяне в градска

среда в учението „ BALANCE – Мащабно ръководство на земетресенията на Западните Балкани посредством взаимни действия по трансгранично съдействие “ в Черна гора.

Министерството на защитата се включи с персонален състав и техника от 38-ми батальон за нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗиЕ) – Мусачево от състава на Сухопътните войски.

Той означи. че за хора с идея трябват модерни технологии и подобаващи условия

Военнослужещи с два специфични автомобила отработиха задания по нуклеарна, химическа и биологическа отбрана. На неподвижен екран бяха показани отбранителни артикули за радиационно и химическо разузнаване.

В учението се включиха и специалисти по реагиране при бедствия от Щаба на защитата, два медицински екипа с реанимобили от Военномедицинска академия за подкрепяне на активността на Министерството на здравеопазването, както и Служба „ Военна полиция “.

Демонстрациите на взаимни дейности следиха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, шефът на ГДПБЗН основен комисар Александър Джартов и представители на други държавни структури.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg