Няма управленска формула, която да се формира в 47-ото Народно

...
Няма управленска формула, която да се формира в 47-ото Народно
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ПП не искат да управляват, ще оставят цялата отговорност върху президента

" Няма управническа формула, която да се образува в 47-ото Народно заседание със устойчиво болшинство. Коалицията, която до неотдавна управляваше, не желае да сформира държавно управление, макар че имат благоприятни условия. Те ще оставят цялата отговорност върху президента Румен Радев ", предвижда пред ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя предвижда тежка зима поради инфлация, допустима нова Covid вълна, незнайни с доставките на природен газ.

" Това са провокации, които и държавното управление в оставка схваща. То има опция за бъдещи диалози и изкуствено основава разграничителни линии, с цел да не ръководи ".

Тя е безапелационна, че ГЕРБ са против взаимозависимост на България от " Газпром ":

" И сега имаме контракт с " Газпром ". Правят се опити от " Булгаргаз " за диалози с " Газпром ". Когато приказваме за диверсификация, би трябвало да си отговорим на въпрос дали има гаранции за доставки на газ, можем ли да подсигуряваме газ за нашата стопанска система. Прогнозите са, че може да се наложи на последващо държавно управление да избира на коя част от производителите да стопира доставките на газ. На нас като съпротива ни е мъчно да разберем какво се случва с газовите доставки ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР