Няма универсален лек, с който ще изчезнат всичките ви симптоми

...
Няма универсален лек, с който ще изчезнат всичките ви симптоми
Коментари Харесай

Хитри начини да преборите настинката по-бързо

Няма повсеместен лек, с който ще изчезнат всичките ви признаци като с магическа пръчка, само че има способи да съумеете да съкратите времето, през което сте заболели. Ето кои са нещата, за които е известно, че редуцират продължителността на настинките:

 
1. Витамин С

Приемането на витамин С допустимо по-скоро след появяването на първите признаци може да тушира настинката и доста да се понижи продължителността й. Той също по този начин понижава тежестта на настинките като цяло.

Препоръчителната дневна доза на витамин С, в случай че го приемате всеки ден, е 90 mg за мъже и 75 mg за дами. С цел лекуване може да приемате 200-500 мг. на ден. Но не прекалявайте с предозирането, защото прекомерно огромните дози витамин С имат кръвосъсирващо деяние, което може да е рисково за избрани групи хора. 

 
2. Цинк

Приемането на цинк в самото начало на настинката може да понижи продължителността й с към 1/3, тъй че си коства да опитате. Ако приемате антибиотици, медикаменти за артрит или някои диуретици, консултирайте се с доктор, преди да приемете цинк. Комбинацията може да понижи успеваемостта на вашите медикаменти или цинк.

 



 
3. Ехинацея

Приемането на ехинацея може да предотврати или редуцира простуда, тъй че си направете един парещ чай с тази ароматна билка. Освен че може да ви избави по-бързо от неприятните признаци, ехинацевта укрепва и имунната система, тъй че може да консумирате чай от ехинацея всеки ден. 

 

 Добави изложение

 
4. Сироп от черен бъз

Черният бъз е обичайно средство, употребявано за битка с настинките в доста елементи на света. Сиропът от бъз редуцира продължителността на настинките при хора с грипоподобни признаци приблизително с четири дни. Черният бъз оказва помощ и за по-лекото изкарване на настинката.

 
5. Сок от цвекло

Тъй като сокът от цвекло е с високо наличие на диетични нитрати, той усилва производството на азотен оксид от тялото, което може да ви помогне да се предпазите от респираторни инфекции. Сокът от цвекло е доста потребен за астматици и е превъзходен лек при настинки.

Ако сте склонни към камъни в бъбреците, внимавайте с цвеклото, което съдържа оксалати. Известно е, че те способстват за образуването на камъни в бъбреците.

 



 
6. Пробиотични питиета

Пробиотиците, които съдържат лактобацилус, могат доста да понижат продължителността на настинката. Ако пък не оказват помощ, то няма да ви навредят, а даже в противен случай. Полезните бактерии в тях могат единствено да са ви в плюс. 

 



 

 Добави изложение

 
7. Почивка  
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР