Няма учителски протест, това са няколко души, които не са

...
Няма учителски протест, това са няколко души, които не са
Коментари Харесай

Шок! 20 хиляди първокласници не знаят български

Няма училищен митинг, това са няколко души, които не са ходили по домовете, доста тъпо, че опозицията ги поддържа, сподели пред Нова тв министърът на образованието Красимир Вълчев във връзка митинга на учители през днешния ден против условието да посещават домовете на учениците.. Според него невероятно е децата да се върнат в учебно заведение с елементарни ограничения, би трябвало да се работи съществено, с цел да няма генерации изгубени деца, сподели той и посочи, че съгласно него акцията е провокативна. Най-жалко е, в случай че имаме необразовани деца, изключени от пазара на труда, сподели Вълчев. Учителите го вършат, има 200 000 обхода по домовете от учители, постановлението е по-скоро другите институции да оказват подпомагане. От 60 000 първокласници т.г. 20 000 не знаят български, сподели министърът. За първи път равнището на обучение на родителите е толкоз ниско, сподели Вълчев. Ако едно дете не знае български, малко евентуално е то да е умело и по другите предмети, сподели Вълчев.

Всички, които желаят, ще минат на електронни дневници, финансирали сме ги, сподели още министърът.
Следващите години няма да има промени в системата от позиция на цялостното преустрояване, заяви Велчев. Той призна, че нашите стратегии са по-амбициозни спрямо други страни. В същото време обаче доста е значимо учителят да стимулира ученика, даже и да пропусне една тематика. Всеки един от нас е учил повече отвън учебно заведение, сподели Вълчев.
Т.г. междинната брутна заплата на учителите е 1300 лева, чистата - към 1000 лева, напомни Вълчев с уточнението, че за младите учители тя е по-ниска.Средната брутна заплата ще стане към 1800 лева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР