Няма такава възможност Мая Манолова да си има собствена парламентарна

...
Няма такава възможност Мая Манолова да си има собствена парламентарна
Коментари Харесай

Хаджигенов отговори на Манолова: Няма възможност тя да си има своя парламентарна група


Няма такава опция Мая Манолова да си има лична парламентарна група. Това съобщи юрист Николай Хаджигенов , представен от БГНЕС.

По-рано Манолова съобщи, че адв. Хаджигенов може да не бъде част от парламентарната група на обединението „ Изправи си! Мутри вън! “.

Мая Манолова няма небурни реакции. Тя постоянно реагира прочувствено нерационално и през днешния ден е направила същото нещо. Знам, че при нея нещата стоят по този начин, само че нито мога да я възпитам, нито мога да я накарам да мисли рационално “, съобщи юрист Хаджигенов.

Той е безапелационен, че би трябвало да се сформира кабинет в границите на този парламент. За образец юрист Хаджигенов даде Италия, където неотдавна имаше държавна рецесия и сформиране на ново държавно управление отпред с икономиста Марио Драги, някогашен шеф на ЕЦБ.

„ Италианците се събраха в името на една обща цел – а точно да вземат парите от Европейския съюз, с цел да могат да спасят стопанската система си и да се оправят с тежката епидемиологична конюнктура. Те поканиха Марио Драги, изоставиха разликите си и се сплотиха в името на тази обща цел. От предходната година ние призоваваме за сходно обединяване в името на една обща цел, а тя е окончателното очистване политически на Бойко Борисов и ГЕРБ и премахването на Иван Гешев от Прокуратурата, осъществяването на промени “, акцентира адв. Хаджигенов.

Той съобщи, че никой в България не приказва съществено какво ще се направи с парите, които ще дойдат по линия на Европейския съюз.

„ Икономическата част до през днешния ден не е артикулирана от никого. Парите от Европейски Съюз са няколко милиарда, само че никой не ги артикулира. За задачата би трябвало да има държавно управление. Няма спънка да има избори след три месеца и след още три отново избори, само че ние сме длъжни да създадем държавно управление. Може да не успеем, само че сме длъжни да опитаме. Правителството на Борисов не даде никакви помощи на никого, с изключение на на личните си хора. Икономиката у нас е мъртва с помощта на напъните на Борисов още преди епидемията. Хората имат потребност от тези помощи “, сподели адв. Хаджигенов.

Според него би трябвало да се държим държавнически.

„ Тъжната истина е, че тези, на които ни беше гласувано доверие и не сме част от статуквото, имаме към 90 мандата в Народното събрание. Това значи, че не можем да създадем нищо. Има две варианти - или да приемем гласовете на Българска социалистическа партия, тъй като без тях сметката не излиза, или да продължим с избори до посиняване, с цел да може някой да реализира болшинство, а това е фантазия. Трябва да мислим и да се държим рационално, политиката не е цирк “, прикани адв. Хаджигенов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР