Няма суперпожар, вирусът е добре спънат, не може дори да

...
Няма суперпожар, вирусът е добре спънат, не може дори да
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикрон е добре спънат

Няма суперпожар, вирусът е добре спънат, не може даже да доближи контролното число от 15 000 регистрирани нови случаи дневно. Това написа в обществените мрежи математикът проф. Николай Витанов.

По думите му пожарът гори неравномерно, тъй като имаме шанс. Така той ще прегори на някои места, преди да се разгори на други. И с подобаващ надзор на тази обстановка няма да има суперпожар.

„ Започна решителната седмица, втората от царстването на Омикрона. В нея той би трябвало да доближи пика си. Трябва, само че е спънат добре, както виждате. Не имах вяра, че контролът на хаоса може да работи така добре в наши условия, само че ето на, оправяме се доста добре “, написа още проф. Витанов.

Той изяснява трите седмици на царуване на вируса - първата - напредък към пика. Втората постигане на околопиковата област. Трета е изкривяване на тренда на напредък на заетостта на леглата и към края на седмицата.

Според него в този момент сме във втора седмица, през която ще достигнем пиковите стойности и изкривяване на тренда. Той е пресметнал, че базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.12., което е под 1.3 и демонстрира, че Омикронът е „ спънат добре и кръвта му тече “. Няма суперпожар.

Той регистрира още, че няма претовареност на 80% както на интензвините, по този начин и на елементарните кревати в лечебните заведения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР