Няма срутване, няма свличане. Съоръжението си е здраво. И не

...
Няма срутване, няма свличане. Съоръжението си е здраво. И не
Коментари Харесай

На Хемус нямало срутване, строителите сами си бутнали насипа |

" Няма сриване, няма срутване. Съоръжението си е крепко. И не става въпрос за 600 метра, а за 46 метра ". Това заяви представителят на изпълнителя на плана на сектор от автомагистрала " Хемус " инж. Асен Тодоров. " Ние сами го срутихме, от месец и половина лишаваме от насипа, с цел да изградим спомагателни укрепителни мероприятия, тъй като открихме високи подпочвени води. Преценихме, че е по-адекватно и добре да го срутим, с цел да отводним. Отсечката не беше изцяло приключена и когато се откриха високите подпочвени води поради проливните снеговалежи и дъждове, се одобри да се създадат спомагателни мероприятия ", сподели Тодоров. По-късно през днешния ден би трябвало да има конференция на на Министерство на вътрешните работи за срутения сектор от ЛОТ 5. 

Според документ на Министерство на вътрешните работи Търговище, оповестен във Facebook профила на Мая Манолова, става въпрос за преизграждане на мост в сектор от 60 метра. 

Въпросният сектор от автомагистрала " Хемус " е сред пътните възли " Буховци " и " Белокопитово ". Той се строи от август 2018 година и трябваше да е подготвен напролет на 2020 година, само че се бави по виновност на страната - неприключили отчуждителни процедури и археологически разкопки. Строител на обекта е ДЗЗД " Хемус 16320 ". Дружеството е определено с социална поръчка, а не с инхаус възлагане. Договорът за 16-те  илометра автомагистрала е за 143.7 млн. лева с Данък добавена стойност. В обединяването влизат компаниите " Инфра специалист ", " Пътинженерингстрой-Т ", " Автомагистрали -
Черно море " и Трансконсулт-22 ".

Липсващите 60 милиона лв., които са били отпуснати за градежа на Автомагистрала “Хемус “, най-после стигат до един елементарен човек,. 

“Нашето следствие стигна до компании фантоми, които са изтеглили тези суми пари в деня или на идващия ден след постъпването им. Всички тези пари се сплотяват в едно лице, което също сме открили “, сподели Николов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР