Няма спор, че Максим Генчев води класацията за най-одумваните български

...
Няма спор, че Максим Генчев води класацията за най-одумваните български
Коментари Харесай

Максим Генчев: Актьори и спонсори ме предадоха след филма за Ботев

Няма спор, че Максим Генчев води класацията за най-одумваните български артисти и режисьори. Тъй като думите му неведнъж са буреносни облаци за актьорската колегия, името му съвсем постоянно е предвестител за кавги.

 

Той е безапелационен, че не харесва компромисите в кинотворчеството, нито блудкавите сериали, сътворени по вестникарски заглавия. Неговата буря са историческите филми като „ Дякон Левски “ и „ Ботев “, който след излъчването му на 3 януари, разцепи публичното мнение на два полюса. Едните подлагаха на критика Генчев, че обругава личността и делото на националния воин, а другите го засипаха с похвали, потвърждавайки, че филмът е извънредно достоверен и трогателен.

 

Догодина ще направи 70 години, само че няма никакви терзания от това. Признава, че препушва – опъва по 2 кутии цигари на ден и се чуди по какъв начин още е жив, само че незабавно по-късно отбелязва, че има мощен ген и съвсем всичките му родственици са столетници или си отиват към стоте. Заключава, че това значи, че ще тормози гилдията най-малко още 10-15 години.

 

Той е първият, снимал филм с дребна обърната камера, което значи, че е направил първия селфи филм в света. Снимал като държал камерата с едната си ръка, а с другата карал с гневна скорост през нощта, по шосе, осветено от улични лампи. Снимал, до момента в който се появил камион, против който тръгнал с огромна скорост. В последния миг извили и двамата и не се блъснали. Филмът се споделя „ Преглед на вътрешните пространства “

Дава си сметка, че това е огромна креативна полуда и добавя, че в случай че го държат в изчакваща позиция още 2-3 месеца, отново ще излезе с камера на шосето. 

 

Сега му се прави филм за художник като Нерон да вземем за пример, с който били близки другари. Снимат му се хора, които оставят диря. Ако снима филм за художника се зарича, че той ще играе основната роля, тъй като го познавал и може да улови характера му.

 

Отказва да разяснява качеството на филмите, създавани от страната и добавя, че на всички е ясно, че съществува скица за пране на пари. Върти се лудо една финансова въртележка и качеството на кино лентата е последното, от което някой се интересува. На година се вършат по към 20 и няколко кино лентата с държавни пари. В същото време най-малко 90% от тези ленти не виждат бял свят. Реално страната създава фестивално кино, а не филми от народа за народа. Като цяло е на мнение, че киното е доста принизено. В този ред на мисли съгласно него задачата е не да се основават филми, които да повдигат националния дух, а да се вършат пазарлъци.

 

Подчертава, че у нас има към 200 компании за произвеждане на кино и единствено 5 от тях печелят от планове. „ Тоест се върти едно доста мръсно колело за пари с обществени средства на европейския поданик. Останалите режисьори чакат на опашката и не смеят да се обадят, тъй като, в случай че го създадат, ще ги последва моята орис или тази на Влади Въргала “. И въпреки Генчев да признава, че проси стотинка по стотинка, с цел да снима исторически филми, още веднъж им е бодил в очите.

 

 

От 40 години рисува и е издирван художник с постоянни клиенти. Споделя, че рисуването му работи отморяващо.

 

Има чувството, че по някаква причина национални герои като Ботев, Левски, Караджата и други, са изпразнени откъм наличие. Отдавна си е дал сметка, че от обществото се желае да е навалица, която си заплаща сметките за ток, телефон вода и да гласоподава за „ някакви тъпанари на изборите “ и да мълчим. Припомня, че Ботев е мечтаел да бъде даскал след Освобождението, а не депутат или министър-председател. Стигало му е да учи децата, тъй като ученият човек не може да бъде плебей.

 

След абсурда, развихрил се около кино лентата „ Ботев “, един от спонсорите му го отрязал изрично с думите, че към този момент е в черния лист и не може да му даде нито лев повече.

Актьорите се уплашили и също го предали. Той е един от най-мразените хора в кинаджийското съсловие, тъй като се оправя самичък. Негови актьори са заплашвани, че в случай че снимат за него, няма да видят нито едно присъединяване повече.

Инфо: Уикенд

Тагове: Максим Генчев актьор режисьор Влади Въргала „ Дякон Левски “ „ Ботев “ филм
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР