Няма Спешно отделение за педиатрията. Това е в унисон с

...
Няма Спешно отделение за педиатрията. Това е в унисон с
Коментари Харесай

Педиатрията сега няма Спешно отделение

Няма Спешно поделение за педиатрията. Това е в унисон с нормативната база - Специализираната болница за лекуване на детски заболявания няма право да разкрие профилирано детско Спешно поделение. Думите са на доктор Благомир Здравков , анестезиолог-реаниматор и шеф на Педиатрията пред БиТиВи.

Той е един от последните лекари, борили се за живота на 5-годишното дете, което умря от менингит, откакто такава зараза беше открита в столична детска градина.
 Отново работи детската градина, където пламна огнище на менингит
Отново работи детската градина, където пламна огнище на менингит

50 са били позитивните проби измежду деца и личен състав

Родителите са тръгнали първо към Инфекциозна болница, само че не стигат до доктор. След това - в педиатрията. Родителите не са връщани, когато са пристигнали в началото са открили, че нямаме незабавно поделение и сами са решили, че ще отидат в " Н. Пирогов ", сподели доктор Здравков.

" После още веднъж се връщат при нас, уточни шефът на педиатрията. Свръх Острият менингоков сепсис за огромно страдание е с леталитет към 95%. Такова положение развиват към 10-20% от заболелите. Не съм по никакъв начин уверен, че в случай че детето беше постъпило по-рано при нас, развоят щеше да е друг " , сподели доктор Благомир Здравков.

Относно концепцията на служебния здравен министър новата детска болница да се построи на, а дотогава педиатрията да се реалокира в държавна болница, доктор Здравков счита, че е добър вид.

Има значение по какъв начин ще се реализира комплексната детска грижа. Ако стане по този начин, че с изключение на нашата болница, в държавна дойдат и другите основни детски структури, това е едно положително краткотрайно решение, означи той.

Според него е нужен подробен разбор на цялата обстановка, с цел да стане ясно и на и на тези , които се планува да влязат в нея, дали това е сполучлив вид.

Като шеф на неповторима болница ще кажа, че детското опазване на здравето е приоритет единствено на думи . Това е десетилетия наред. Важно е бъдещите ръководещи какъв небосвод виждат за детското опазване на здравето. Всяка смъртност на дете се приписва на некадърността на лекарите , добави доктор Благомир Здравков.
 Министерство на здравеопазването публично се отхвърли от скеле да прави детска болница
Министерство на здравеопазването публично се отхвърли от скеле да прави детска болница

От Министерство на здравеопазването са дали инструкции да стартира процедура за преустановяване на договора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР