Няма смисъл Русия да поддържа предишното си дипломатическо присъствие в

...
Няма смисъл Русия да поддържа предишното си дипломатическо присъствие в
Коментари Харесай

Лавров: Не ни трябва предишното дипломатическо представителство на запад

Няма смисъл Русия да поддържа предходното си дипломатическо наличие в западните страни, сподели съветският външен министър Сергей Лавров във вторник на среща с нови чиновници на външното министерство, съобщи " Свободна Европа ".

Лавров счита, че изискванията, при които работят съветските дипломати на Запад, " мъчно могат да се нарекат човешки ", също така Европа се пробва да сведе до най-малко съдействието с Русия.

Външният министър сподели, че външнополитическото внимание на Русия би трябвало да се насочи към страните от по този начин наречения трети свят: Азия, Африка, Латинска Америка.

" Африка има колосално количество естествени запаси, които към момента въобще не са създадени. По-голямата част от латиноамериканските страни не престават освен да поддържат връзки с нас, само че са заинтригувани от задълбочаването им ", акцентира той.

Според Лавров построяването на нови връзки " посредством изместване на вниманието от обезумелия и гневен Запад " ще разреши ясно да покаже, че Русия не е във външнополитическа изолираност.

Освен това ръководителят на външното министерство засегна тематиката за военната инвазия на Русия в Украйна, като сподели, че това, което се случва в този момент, е „ същински рецидив на колониалното мислене, желанието да подчиниш всичко и всичко на личната си воля ".

Сергей Лавров не посочи кои елементи от дипломатическото наличие на Русия в западните страни предлага да бъдат понижени и дали намаляването ще засегне консулската помощ за съветски жители, живеещи в чужбина.

От началото на военното нахлуване на Русия в Украйна на 24 февруари, Съединените щати, Европейският съюз и доста други страни постановиха на Русия на поредност от политически и стопански наказания - за нарушение на суверенитета на прилежаща страна и нарушения на международното право. На 6 октомври Европейският съюз утвърди осмия пакет от стопански наказания против Русия.

През май 2022 година, след появяването на доказателства за евентуални военни закононарушения от страна на съветската войска в Буча край Киев, стартира всеобщо експулсиране на съветски дипломати от европейски страни. Твърди се, че активността им е " противоречаща на ползите на сигурността ". Русия взе ответни ограничения.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР