Няма смисъл да се прекратява дерогацията. Много по-разумно е държавата

...
Няма смисъл да се прекратява дерогацията. Много по-разумно е държавата
Коментари Харесай

Кирил Петков: Разумно е всички заедно да кажем на Лукойл да спазва закона

" Няма смисъл да се приключва дерогацията. Много по-разумно е страната да си събере налозите ". Това съобщи съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков след незабавна среща в Народното събрание във връзка предлагането на ГЕРБ за неотложно преустановяване на дерогацията на съветския нефт.

" В този миг се разбрахме да се фокусираме страната да си събере налозите. Това, което беше гласоподаване за по-висок налог за използването на съветския нефт, дъжавата ще го събере ", сподели още Петков.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ изясни, че откакто се съберат парите във фонд енергийна сигурност, тогава ще стане ясна възможната стратегия на държавното управление за въвеждане на обезщетения за крайните консуматори.

" Не се фокусираме върху дерогацията, а събирането на налозите. Лукойл би трябвало да са насясно, че в случай че не си палащат налозите, страната има способи да й реагира`, добави някогашният министър председател.

" Лукойл имат остарели загуби, които се оптиват да изпозлват, само че спред нас те не могат да ги изпозлват. Ние призозваваме да не се оптиват през данъчни опити да избегнат заплащането на налози, а да ги внасят без да играят такива игри ", сподели още Петков.

Ако " Лукойл " почисти отговорностите си към хазната дерогацията ще остане до края на периода, подложен от Европейска комисия. В противоположен случай ще бъде импортирано предложение за незабавната ѝ анулация.

Разумно е всички дружно да кажем на Лукойл да съблюдава закона, безапелационен е Петков.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР