Няма смисъл Анкара да се кара с Русия във връзка

...
Няма смисъл Анкара да се кара с Русия във връзка
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да се караме с Русия заради Идлиб

Няма смисъл Анкара да се кара с Русия във връзка със обстановката в сирийската провинция Идлиб. Това сподели президентът на Турция Реджеп Ердоган , заяви Интерфакс.
" Няма потребност да се въвличаме в спор или в сериозен спор с Русия в дадения миг, ние ще обсъждаме всичко, само че без завист, взимайки поради, че имаме взаимни, имащи необикновен стратегически темперамент, иниативи. ", цитира думите на турския президент изданието Sabah.
Ердоган добавя, че Турция е уведомила Русия за невъзможността да се затварят очите за продължаващия спор в Идлиб, за гибелта на цивилни и отливът на хора към границата с Турция. Президентът подсети, че вследствие на дейностите на Турция в отговор на обстрела на сирийците са били " обезвредени " 76 сирийски военни.
" Операциите на Турция в Идлиб станаха сериозен урок за режима на Асад. Турция няма да спре и с цялостна решителност ще продължи интервенцията в Сирия ", сподели още Ердоган, представен от Анадолската осведомителна организация. 
Той назова обстрела на турските военни в Идлиб " намерено нарушаване на съглашенията за Сирия " и даде обещание, че поддържниците на сирийските управляващи " ще платят за дейностите си ".
По-рано турските управляващи оповестиха, че в нощта на 3 февруари под обстрела на сирийските държавни сили в Идлиб са попаднали турски военни. После турската авиация нанесе ответни удари по цели в Сирия, сподели Ердоган. Той добави, че броят на починалите е осем души - 7 военни и един граждански.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР