Няма скрити договорки за Столичния общински съвет (СОС). Това заяви

...
Няма скрити договорки за Столичния общински съвет (СОС). Това заяви
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Няма скрити договорки за СОС

Няма скрити сделки за Столичния общински съвет (СОС). Това съобщи в отговор на въпрос на  кметът на София Васил Терзиев пред публицисти в градския парламент, до момента в който общинските съветници вършат петия следващ опит да си изберат ръководител.

Борим се за това, което сме заложили като кардинални основи и за политиките, които би трябвало да се осъществят, методът по който да се осъществят и не сме отстъпили от правилата си, изясни Терзиев, който изрази страдание, че общинските съветници не могат да се убедят, с цел да намерят сечение за структура в Столичния общински съвет. Важно е да се пробие дебелия лед и да намерим решение за ръководител на СОС, акцентира Терзиев, който се надява през днешния ден да бъде определен краткотраен ръководител на градския парламент.

" Обвиняваха ни в сглобки, заварки, рязане с флекс и всички принадлежности ги изброихме, само че нищо такова няма. Това, което има, е проблем и ние търсим решения на проблемите ", разяснява кметът на София.

Васил Терзиев запита " Възраждане " и Българска социалистическа партия дали няма да ги е позор да си получат заплатите в края на месеца, откакто двете групи в СОС напуснаха съвещанието.

Той изясни, че има потребност от мъдрост и решения в този момент. Имаме опция да създадем напредък и да изберем краткотраен ръководител до февруари месец, отпред на Столичния общински съвет, настоя Терзиев, който се надява общинарите да си купят нужното време, с цел да обсъдят леви ли са, десни ли, са в центъра ли са и да могат дълготрайно да вземат решение проблемите на софиянци. Терзиев се надява още СОС да проработи, с цел да може да се одобри план-сметката за отпадъците, да се одобри бюджетът и да се продължат политическите диалози.

Той открои и различен проблем - по сметките, които се заплащат за плановете, пари за тях няма - парите могат да дойдат извън посредством разпореждане на Министерски съвет и в случай че няма общински съвет София да бъде подкрепена, с цел да не бъдат застрашени всички проблеми, свързани с водния цикъл. Ако не се откри метод да се разплатят плановете, за които няма пари в сметките на общината има проблем и този проблем ще се написа на сметките на всички ни, предизвести кметът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР