Няма сключени договори за строителство на лотове 4 и 5

...
Няма сключени договори за строителство на лотове 4 и 5
Коментари Харесай

Строителството на част от магистрала Хемус се оказа незаконно

Няма подписани контракти за строителство на лотове 4 и 5 от Автомагистрала " Хемус ", а единствено такива за планиране и закупуване на материали. Строителните работи се правят без позволение и план. Това съобщи новоназначеният зам.-министър на районното развиване Иван Шишков в ефира на БТВ.

„ Бяхме извънредно сюрпризирани, че в лотове 4 и 5 на Автомагистрала " Хемус ", при които има влезнали в действие единствено подробни устройствени проекти, има почнало строителство. За лот 4 има и решение на държавното управление за отчуждаване на земи ", разяснява той.

Регионалният заместник-министър съпостави проблема със строителството на Автомагистрала " Хемус " с съдбовния случай в София, когато дете почина поради ток по рамката на улична шахта:

" Без позволение и нелегално е и строителството в Столична община, което докара до съдбовния случай с шахтата ", безапелационен бе Шишков. Припомняме, че по време на случая точно актуалният зам.-министър бе основен проектант на община " Триадица ". По думите му тогава той си е подал оставката под напън на столичния кмет Йорданка Фандъкова и няма нищо общо със случая, а цялото преместване на светофара и обектите в региона през 2019 година е било направено без позволение за градеж.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР