Няма система, която да може да издържи, няма да издържат

...
Няма система, която да може да издържи, няма да издържат
Коментари Харесай

Жестоко затягане на мерките от петък?


Няма система, която да може да издържи, няма да устоят лекарите и сестрите ни. Готов съм да поема всякаква отговорност и риск. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг след среща при премиера Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия.

Проф. Ангелов счита за нужно да бъдат затегнати противоепидемичните ограничения в страната, което следва да бъде разисквано на съвещание на Министерския съвет. Ако бъдат признати препоръчаните ограничавания, здравният министър упорства те да влязат в действие от петък - 27 ноември.

Предложенията са:

1. Удължаване периода на оповестената изключителна епидемиологичната конюнктура с 4 месеца до края на март 2021 година

2. Преустановяване на присъствените занятия, практики, стажове и други във всички университети, учебни заведения , детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни действия и занимания по ползи.

3. Преустановяване на всички типове групови спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, в това число частно проведени тържества

4. Продължаване на възбраната за визити в нощни заведения, пиано питейни заведения и нощни заведения.

Заболеваемостта в международен мащаб към този момент надвишава 250 на 100 000 души, заяви при започване на брифинга основният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Над 2000 са болните сътрудници като 30% от тях са лекари, а 32% са медицинските сестри, заяви и шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов.

Колегите не са си тръгвали с месец от отделенията, сподели и шефа на Александровска болница. Той прикани студентите по медицина да се включат в дежурствата в Коронавирус отделенията.

В брифинга взе участие и генерал-майор професор доктор Венцислав Мутафчийски, шеф на Веонномедицинска академия.

По-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов организира с тях работна среща, по време на която здравният министър е докладвал данни за развиването на пандемията от COVID-19 в България. Обсъдени са били съответните параметри във връзка с заболеваемостта и смъртността в страната. Направен е бил и обзор на натовареността на болничните заведения у нас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР