Няма силни думи, с които да се опише дереджето, до

...
Няма силни думи, с които да се опише дереджето, до
Коментари Харесай

Срамът от Четвърта национална катастрофа: Митрофанова премиер, до нея Лили Иванова, Иван Гешев, БСП, „Възр...

Няма мощни думи, с които да се опише дереджето, до което сме се докарали. Според историците до момента сме претърпели три национални произшествия. И трите са свързани с войни: Междусъюзническата, Първата и по-късно Втората международна война. Има някаква логичност, трагична даже, в това страната ни да преживее упоменатите сривове.

Но в обстановка, когато България е член на стопански и военни обединявания на развити и демократични страни като Европейския съюз и НАТО, да приказваме за разпад на държавността и ценностната система, крепила ни като народ епохи наред, е някакъв парадокс.

 

Като че ли сме изговорили и описали всичко, което ни се стоварва на главите ден след ден, година след година. Изровили сме какви ли не аргументи и причини към тях. Но все забравяме най-главната: виновността за неблагополучията, хаоса и разпада си е наша. Чисто българска.

 

Всеки народ си заслужава ориста.

 

А ние сме вкопани в парадокси, които науката отхвърля като невъзможни.

 

Алла Пугачова е най-голямата звезда на съветската сцена. Алла Пугачова осъди войната против Украйна и бе принудена да напусне родината си.

 

Лили Иванова е българската естрадна прима. Но тя декларира, че Путин нееднократно е доказвал, че е в действителност популярен, заслужен властник. Оправдава нахлуването в Украйна и счита, че Путин пази Русия. От кого? От избитите и изнасилени украински дами и деца?

 

В България, в София, представители на Комунистическа партия на Съветския съюз и Българска комунистическа партия – разбирайте на Българска социалистическа партия и копейкиновци – организират сборище под лозунга „ поход на мира “ и замерят с алена багра представителството на Европа. Този вандализъм се случва, когато страните от Г-7 посрещат и беседват с украинския президент Зеленски в Япония за още и още помощ за украинците, които пазят земята и фамилиите си. Както е известно 7-те създават 47% от Брутния вътрешен артикул на света. Останалите 186 страни създават 53 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Между тях са Китай, Индия, Бразилия, Русия и прочие Това единствено за едно мислено. Но подгъзниците на Кремъл ни бутат с всички сили на изток, към обичаната им путинска империя. И като стана дума… Брутният вътрешен продукт на Русия е 1,7 трилиона $. На Съединени американски щати Брутният вътрешен продукт е 23,7 трилиона $. Но Лили Иванова твърди, че американците постоянно са мразели Русия, тъй като е по-велика и могъща от Америка. Вие сметнете разликата… И казусът не е в това – всички са наясно.

 

Абсурдите не престават с това, че човек като Иван Гешев, тежко ощетен в интелектуално, а специалисти настояват, че и в професионално отношение, е основен прокурор. Следващ парадокс е Борислав Сарафов, заместител на Гешев и началник на националното разследване. Заместник на Сарафов пък е Ясен Тодоров, притежател на същите характерности като на другите двама. И тримата фрагменти на школата в Симеоново.

Другите заместнички на Гешев и говорителката му Сийка Милева допълват картината, като че ли излязла от четката на Едуард Мунк…

 

Попитали радио „ Ереван “: Руснаците ли заложиха взривно устройство на основния прокурор?

Отговор: Човек, който си е затворил очите за Руски/Турски поток нормално го награждават, не го убиват.

 

Но и това не е всичко. Бойко Борисов, междинен кадър от силовите групировки ни беше министър председател 10 години. Преди това кмет на столицата, а още преди този момент – основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

 

На пръсти се броят българите, които знаят и почитат гения на оперните ни гении, само че невероятните музиканти-класици. На художниците и неколцината писатели, превеждани и издавани по света, номинирани и за влиятелни награди. Но чалга слушат 90% от нашенците и отново те се кефят на джукестите кифли и фитнес мачовци от разнообразни реалити формати.

 

Андрешко и Хитър Петър са национални герои.

 

Турските сериали са супер равнище за кино.

 

Новина е, в случай че чалга певица е родила или е сменила следващия мъжага до нея.

 

Гордеем се неиздигнатия още 111-метров стълб за знаме на Рожен.

 

Просълзяваме се на водното хоро в Калофер с подправен етикет „ вековна традиция “.

 

Супер вест е, че някакъв се затворил в стъклена клетка до НДК, а деца питат майките си, къде пикае чичкото...

 

Траките са център на вселената, а наскоро един медиен мечтател разгласи, че имаме връзка с инките и Мачу Пикчу в Перу.

 

Ние сме измислили луканката, ракията, шопската салата и каквото още се сетите.

 

Цял живот тръбим за България на три морета, каквата ай е била за доста малко време.

 

Всичко това е ражда долнопробност. И не ми казвайте, че не съм родолюбец, че съм заплатен от гадните американци или от Брюксел. Не, просто не съм заплатен от Москва и това нервира доста хора. Учил съм в тогавашния Съюз на съветските социалистически републики, познавам хората там, знам през какво са минали. Това, което съм видял е съображение да оценявам и обичам своята страна. Може да сме дребна страна спрямо Русия, само че имаме по-голям капацитет (не естествени ресурси) и по-добри условия и среда да го развием. Повечето българи обаче не обичат надарените, упоритите и образованите.

 

Повечето българи желаят да са богати, само че без доста бачкане, в случай че може - с спекулация.

 

Немалко българи крещят възхвали за Путин и Съюз на съветските социалистически републики, само че желаят да живеят на Запад.

 

Кълнат се в българския лев, само че продават паянтовите къщи на баба си и дядо си в евро. Купуват и продават колите си в евро.

 

Готови са да те набият, в случай че не харесваш новия супер москвич, само че карат опели, беемвета, тойоти, хюндаи и прочие

 

Българите бетонираха Черноморието и почиват в Гърция и Турция.

 

В България пияни и дрогирани водачи убиват хора и получават условни присъди.

Разбихме селото и в този момент пътуваме да пазарим в Сърбия селски артикули.

 

На сватби, кръщенета и абитуриентски тържества ехти сръбска, гръцка и турска музика, редувани с турбо чалга.

 

Това е Трета национална злополука! И не виждам излизане от нея. Поне не в близко време. Защото и политиците ни са на равнището, което описах нагоре.

 

Изчезнали са и по-велики цивилизации и народи от нашата. Бързо ще ни не помнят.

И не забравяйте: идва 24 май.

 

Путинистите, които замеряха постройката на Еврокомисията в София да благодарят на съветската посланичка Митрофанова, че Русия ни е дала писменост и книжовност. Миналата година „ великият “ Путин изговори огромни нелепици в тази посока, само че в София никой не реагира.

 

Помислете над това, в случай че са ви останали няколко незасегнати от съветската агитация мозъчни гънки.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР