„Няма щета за държавата. Такъв казус – „Царски конюшни“ и

...
„Няма щета за държавата. Такъв казус – „Царски конюшни“ и
Коментари Харесай

Веселин Пенев: Не съществува казус с „Царски конюшни“ и продажбата им

„ Няма вреда за страната. Такъв проблем – „ Царски конюшни “ и продажбата им, не съществува. Аз не съм продал „ Царските конюшни “. Интерпретациите на прокуратурата не престават към този момент трета година, в случай, че няма нищо такова. Надявам се съда, в последна сметка, да откри това нещо и да завърши с по този начин основаната еуфория “.

Това съобщи някогашният регионален шеф на София Веселин Пенев, откакто за пети следващ път съдът отсрочи началото на делото за продажбата на емблематичния парцел в центъра на София, оповестява БГНЕС.
Сделката за „ Царските конюшни ” падна на първа инстанция в съда Според Софийски градски съд продажбата по 90 лева на квадрат е в прорез с правовия ред и правдивост
Пенев е упрекнат, че е продал държавната земя под постройката на занижена цена. Прокуратурата му търси наказателна отговорност поради занемареност и подписване на неизгодна договорка. Според държавното обвиняване апетитният парцел в центъра на столицата е продаден за 658 870 лева без Данък добавена стойност, т.е. по 90 лева на квадратен метър.

Снимка: БГНЕС

Реалната пазарна цена на парцела обаче възлиза на съвсем 11 млн. лева Освен това парцелът е бил разграничен на три елементи, с цел да се избегне текст в закона, който планува продажбата на държавен парцел с цена над 500 000 лева да става само с решение на Министерски съвет.

Междувременно съдът разгласи договорката за оскъдна поради извънредно занижените цени.
Спецсъдът върна на прокуратурата делото за „ Царските конюшни ” Държавното обвиняване е позволило основни нарушавания на процесуалните правила
Делото не може да започва към този момент трета година. Причина за отлагането на правосъдния развой този път стана авансово плануваният годишен отпуск на неговите юристи, които през днешния ден отсъстваха от пленарната зала.
Идея: „ Царските конюшни ” да минат към Министерството на културата Зам.-кметът на София Тодор Чобанов приветства решението на Софийския градски съд, който призна договорката за оскъдна
В началото на годината пък обвинителният акт по него бе върнат на прокуратурата поради позволени процесуални нарушавания.

На влизане на днешното съвещание Пенев още веднъж съобщи, че е уверен в своята непорочност.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 20 септември от 15:00 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР