Няма шанс за съставяне на кабинет с третия мандат. В

...
Няма шанс за съставяне на кабинет с третия мандат. В
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Няма шанс за редовно правителство - Политика

Няма късмет за сформиране на кабинет с третия мандат. В предходните раздавания на мандати Корнелия Нинова и сподвижниците ѝ бяха къде къде по-ентусиазирани. Искаха да получат мандата, твърдяха, че има за какво. Макар че и тогава нямаше действителни шансове, до момента в който в този момент дори и не желаят. 

Това заяли водачът на " Движение 21 " Татяна Дончева по бТВ. При разразилия се скандал в края на предходната седмица с компанията Нексо президентът нямаше на кого различен да го даде. 

„ Демократична България “ е вързана с „ Продължаваме промяната “. Този скандал е репутационен директно за „ Продължаваме промяната “, без значение кой какво приказва. Антони Тренчев (б.р. обвързван с следствието против криптобанката „ Нексо “) е бивш депутат на „ Реформаторския блок “. Онези спонсорски пари са получени не от „ Демократична България “, а за „ Да, България! “, каза още Татяна Дончева. Така че компютърната част на Демократична България, която се съставлява от Христо Иванов и Ивайло Мирчев, е директно наранена, разяснява Дончева. 

Смятам че в настоящето развиване на нещата и американци, и руснаци, и европейци са заинтересувани тук да има една буферна зона- ничия земя, в която всеки си прави каквото си желае и - който надделее. Ние може да не сме спазили критериите за Шенген и еврозоната, само че Хърватия влезе във валутната зона и тъй като е по-близо до Виена, счита Татяна Дончева. 

Според нея в дъното на зациклянето на настоящия и предходните парламенти е натискът на част от локалните среди, които считат, че би трябвало да станем президентска република. Изобщо не е хрумка концепцията на Слави Трифонов за референдум. Нали не мислим, че търсят някой нов Де Гол. Някой интелигентен, самостоятелен и проникновен човек. Колкото по-независим и интелигентен, толкова повече ще гледат да го изтикат в кьошето “, сподели водачът на „ Движение 21 “. 

Тя съобщи, че не е изключено да има да пъти парламентарни избори през 2023.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР