Няма сектор, бизнес, бранш, който да не е засегнат от

...
Няма сектор, бизнес, бранш, който да не е засегнат от
Коментари Харесай

НАП: Няма проблем с доставките на горива

Няма бранш, бизнес, отрасъл, който да не е обиден от актуалната обстановка. Това съобщи в Народното събрание Георги Димов, заместник-директор на Национална агенция за приходите, който пристигна на съвещанието на подкомисията за отбрана на потребителите. Освен че следи облагането на горивата, Национална агенция за приходите следи облагането и на бързооборотни артикули - олио, брашно, яйца, захар. Национална агенция за приходите не следи цените, на който и да е артикул или отрасъл, акцентира той. Национална агенция за приходите не се намесва в комерсиалния живот, по думите му, представен от news.bg.

Агенцията следи за данъчни нарушавания. Има внезапно повишение на цената на горивото, сподели Димов, само че разясни, че не Национална агенция за приходите е органът, който може да повлияе на цената на който и да е артикул в страната. Миналата година Национална агенция за приходите бележи растеж в събираемостта. На 28 февруари са продадени 2 милиона литри бензин, 9 милиона дизел.

На първи март надлежно 1,5 милиона литра бензин и 8 милиона литра дизел. На 2 март продажбите са удвоени. От думите на заместник-директорът на Национална агенция за приходите стана ясно, че на всеки 3 март има завишаване на потреблението на гориво. След националния празник обстановката се нормализирала. До през вчерашния ден в това число потреблението е в границите на общоприетото за интервала, съгласно Георги Димов. Според него няма проблем с доставката на гориво в страната. До 10 март от началото на годината Национална агенция за приходите е проверила гориво за над 60 милиона лв. и такова с отсрочено заплащане за над 10 милиона лв.. На над 50 сдружения са наложени обезпечителни ограничения. Инфлационните процеси, военните дейности, както и последните поръчки на ОПЕК са извели 225 индивида в хранилища на едро във всички регионални градове, стана ясно от думите му.

Няма спомагателен мониторинг върху зърното, има инспекция на вход-изход на рискови артикули, сподели Димов. Национална агенция за приходите съзнателно, без да оказва напън върху който и да е извършва своите отговорности, увери той депутатите. От международните пазари първо са изчезнали първокласни артикули, МПС, в този момент бързо оборотни артикули стават дефицитни. Никой не е бил квалифициран за това, което се случило с комерсиална верига с цената на олиото, по думите на Георги Димов.

Нашите хора също изнемогват, показа Георги Димов и отбрани чиновниците, които с жар, както той се изрази, желали да създадат нещо за страната си.

У нас 90% е доброволното заплащане на налози у нас. От 2014 година Национална агенция за приходите е на граничните пунктове посредством своята дирекция " фискален надзор ", по този начин той отговори на въпрос за инспекциите на камионите със зърно, от които се оплакаха интернационалните водачи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР