Инфлацията нарасна през август. Ето какво означава това за инвестирането в злато.

...
Няма съмнение, че постоянната инфлация е оказала голямо влияние върху
Коментари Харесай

Няма съмнение, че постоянната инфлация е оказала голямо влияние върху икономиката през последните 18 месеца. Високият процент на инфлация не само доведе до ерозия на стойността на долара, но и неотдавнашните повишения на лихвите на Федералния резерв, за да помогне за смекчаване на инфлацията – общо 11 от март 2022 г. – само добавиха към икономическата несигурност, която изпитваме.

И докато в един момент изглеждаше, че повишенията на лихвените проценти от Фед помагат за охлаждане на инфлацията, за съжаление, все още не сме излезли от гората. Нивото на инфлация се повиши неочаквано през юли и отново се увеличи през август с годишен темп от 3,7%, според последния доклад за индекса на потребителските цени (CPI). Това покачване на инфлацията не е добра новина за икономиката, тъй като увеличава вероятността Фед отново да повиши референтната си лихва преди края на годината.

Но инфлацията не влияе само върху цялостната икономика или лихвените проценти. Това също може да окаже влияние върху инвестиционния пейзаж и това включва инвестиране в злато. Така че, ако се чудите какво може да означава този нов скок на инфлацията за инвеститорите в злато, има някои неща, които трябва да знаете.

Открийте предимствата на инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

< h2>Какво означава повишаването на инфлацията за инвестирането в злато

Периодите на висока инфлация могат да окажат голямо влияние върху пейзажа на инвестиране в злато. Ето как:

Възможно е да има повишено търсене 

Когато покупателната способност на долара спада през периоди на висока инфлация, инвеститорите търсят убежище в активи, които са склонни да запазят стойността си — и това включва злато. Златото е било надеждно средство за съхранение на стойност от векове, което го прави привлекателен избор по време на инфлационни периоди, тъй като може да се използва като инструмент за защита срещу инфлацията.

Златото също се разглежда като безопасно убежище актив. По време на икономическа несигурност, геополитическо напрежение или финансови кризи, инвеститорите често се тълпят към златото поради неговата присъща стойност и способността му да помогне за запазването на тяхното богатство. И така, с нарастването на инфлацията, както стана през август, привлекателността на златото като защитен актив става още по-изразена, което води до повишено търсене.

Не пропускайте. Разгледайте опциите си за инвестиране в злато тук.

Стойността на златото може да се повиши

Основните закони на търсенето и предлагането се прилагат за златото, точно както за всяка друга стока. Когато търсенето на злато се повиши, цената му има тенденция да се покачва. Тъй като опасенията за инфлацията се засилват, повече инвеститори се стремят да разпределят част от своите портфейли за злато.

Това увеличено търсене може от своя страна да окаже натиск върху цените на златото. С други думи, когато нивата на инфлация скочат, цената на златото също има тенденция да претърпи ръст. Това е част от причината, поради която е от съществено значение да наблюдавате инфлационните тенденции и икономическите показатели, за да вземете информирани решения относно времето на вашите инвестиции в злато.

Това може да играе съществена роля в диверсификацията на портфейла

Диверсификация на вашия Инвестиционният портфейл е основна стратегия за управление на риска и постигане на дългосрочни финансови цели. И златото играе решаваща роля в диверсификацията на портфолиото, особено в периоди на икономическа несигурност и инфлация.

Това е така, защото златото обикновено показва ниска корелация с други активи като акции и облигации, което означава, че движението на цените му не следва непременно същите модели като традиционните инвестиции. Така че, когато икономическите условия станат несигурни и пазарите станат нестабилни, стойността на златото във вашето портфолио може да действа като стабилизираща сила за намаляване на общия риск и да повиши устойчивостта на портфолиото ви на пазарни колебания.

Това може да помогне за да защитите богатството си точно сега

Като се има предвид въздействието, което повишаващите се нива на инфлация и продължаващата несигурност могат да окажат върху икономиката, инвестирането в злато може да бъде основна стратегия, която да използвате сега, за да защитите богатството си. Въпреки че никоя инвестиция не е напълно безрискова, историческият опит на златото като хеджиране на инфлацията и защитен актив обикновено означава, че то може да осигури ниво на защита по време на турбулентни времена.

Въпреки това инвеститорите имат няколко злато опции за инвестиране, включително IRA за злато, физическо злато (като монети или кюлчета), златни борсово търгувани фондове (ETF) или дори златни запаси. Всяка опция има свой собствен набор от предимства и рискове, така че е от съществено значение да оцените индивидуалните си финансови цели, толерантност към риск и инвестиционен хоризонт, преди да вземете решение, ако я използвате, за да защитите богатството си, докато инфлацията е висока.

< h2>Долната линия

Неотдавнашното увеличение на инфлацията продължи да подчертава ползите, които инвеститорите могат да получат, като инвестират в злато. Неговата роля на хеджиране на инфлацията, защитен актив и диверсификатор на портфейла го прави убедителна опция за онези, които искат да защитят богатството си в несигурни времена. И обратната корелация с други инвестиционни активи прави вероятно търсенето на злато и на свой ред неговата стойност да претърпят повишение поради проблемите, които изпитваме с постоянната инфлация.

Въпреки това, както при всяка инвестиция, от решаващо значение е да проведете задълбочено проучване и да обмислите финансовите си цели, преди да вземете решение за инвестиране в злато.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР