Няма родител, който да не иска най-доброто за своето дете.

...
Няма родител, който да не иска най-доброто за своето дете.
Коментари Харесай

20 неща, които всяко дете трябва да чува, за да бъде щастливо

Няма родител, който да не желае най-хубавото за своето дете. А някои думи могат да създадат чудеса за щастието и самочувствието на всеки мъник.

Понякога обаче, окуражени да посочим на децата си всички техни неточности и да ги предпазим от проблеми, сме прекомерно сериозни. Или пък, противоположното – прехвалваме ги и ги разглезваме, култивирайки у тях чувството, че са непогрешими.

За да постигнете баланс, с цел да покажете на децата си, че с изключение на строги, вие сте и обичащи и подкрепящи, с цел да подхранвате здравословно самочувствие у тях, не забравяйте да им казвате тези 20 неща!

1.   Обичам те!  Обичам те безгранично и абсолютно. Дори когато грешиш, това не ме кара да те обичам по-малко. Никога няма да спра да те обичам.

2. Ти си ужасно дете!  Ти си прелестно човешко създание. На света няма никой различен като теб.

3. Сподели ми какво чувстваш!  Ако си печален, поплачи си, в случай че се радваш, смей се! Всички човешки страсти са потребни, стига да знаем по какъв начин да ги демонстрираме, без да засегнем хората към нас.

4. Ти сбърка.  И това не е краят на света, тъй като всеки човек позволява неточности. Важното е да се замислиш за грешката си, да осъзнаеш за какво си я позволил и да направиш нужното да не я повтаряш повече. Всички се учим от грешките си.

5. Ти съумя!  Браво на теб. Не беше елементарно, само че ти постави старания и съумя. Гордея се с теб.

6. Извинявай.   Аз сгреших.

7. Можеш да си промениш мнението.  Понякога вземаме решение, което по-късно към този момент не наподобява най-правилното. Съвсем умерено можеш да си промениш мнението, няма нищо неправилно или срамно в това.

8. Каква хубава концепция ! Радвам се, че се сети за това.  Когато в действителност се постараеш, измисляш страхотни неща. Сподели ми какво друго мислиш!

9. Постъпката ти беше доста блага.  Това, което направи, беше доста благородно. Със сигурност постъпи добре и накара някого да се почувства обичан и почитан. Гордея се с теб!

10. Имам за теб една дребна изненада!   Просто по този начин, без мотив. Защото те обичам и желая да те развеселявам.

Продължава на стр. 2

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР