Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без

...
Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без
Коментари Харесай

Управителят на НОИ: Няма риск за пенсиите

Няма риск за пенсиите, никой няма да остави пенсионерите без пенсии, съобщи пред публицисти шефът на Националния застрахователен институт (НОИ) Ивайло Иванов в отговор на въпрос дали има риск за изплащането на пенсиите, в случай че до 10 юни депутатите не съумеят да одобряват нов закон за държавния бюджет, предава Българска телеграфна агенция.

Това, което е значимо, е да бъде признат удължителен закон или нов бюджет, с цел да се подсигурява нарастването на пенсиите с 12%, разяснява той.

Аз съм уверен, че ще се прояви нужната мъдрост, това ще бъде признато и няма да има проблем, уточни още Иванов.  

По повод днешната предупредителната стачка на чиновници на Национален осигурителен институт в страната, Иванов сподели, че от два месеца тече непрекъснат разговор с двата синдиката – Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда (КТ) „ Подкрепа “.

По думите му желаното 30-процентно нарастване на заплатите не може да стане без приемането на нов бюджет за 2023 година Иванов означи и упованията за съставяне на постоянно държавно управление.

Колегите несъмнено имат съображение да претендират за по-високи хонорари, само че това е развой, който минава през много комплицирана бюджетна процедура, добави също той. 

Бюджетът на Държавното публично обезпечаване се образува от вноските на обезпечените лица и със средства от държавния бюджет за дофинансиране на системата, само че тези средства не могат да бъдат употребявани за работни заплати и за каквито и да е други разноски, разясни Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР