Няма резултат от водените разговори с правосъдното министерство за по-високи

...
Няма резултат от водените разговори с правосъдното министерство за по-високи
Коментари Харесай

Надзирателите ще протестират за по-високи заплати

Няма резултат от водените диалози с правосъдното министерство за по-високи заплатите на надзиратели и правосъдни охранители като се случи с служителите на реда, по тази причина следва митинг. Това се схваща от позицията на синдиката им в обществената мрежа " Facebook ", осведоми в. " Сега ". Датата не е конкретизирана.

Вчера синдикалисти се срещнаха с правосъдния министър Цецка Цачева - явно без триумф. От министерството обявиха, че чиновниците на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " към този момент са получили 5% нарастване от 1 януари тази година.

Увеличение от началото на 2018 година получиха и служителите на реда, само че откакто оповестиха митинг в деня на разкриване на европредседателството, министър председателят Бойко Борисов ги одобри персонално и им даде обещание още 100 млн. лева

Със серия митинги предходната година чиновниците в пандизите настояха освен за по-високи заплати, само че и за възстановяване на изискванията им на труд.

Главният прокурор Сотир Цацаров също разгласи, че надзирателите са прекомерно малко и това може до докара до рискови обстановки. От правосъдното министерство му дадоха обещание нова методология по европейски стандарт и справедливи критерии, обвързващи числеността на лишените от независимост с броя на надзирателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР