Няма регистрирани хакерски атаки по време на предсрочните парламентарни избори

...
Няма регистрирани хакерски атаки по време на предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Не са регистрирани хакерски атаки по време на изборите

Няма регистрирани хакерски офанзиви по време на предварителните парламентарни избори на 2 април. Това разгласи пред " Нова телевизия " служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров. Той изрази удивление от този факт и го отдаде на ограниченията, които кабинетът е подхванал.

Тодоров добави, че на следващия ден стартира свалянето на записите от камерите за видеонаблюдение по време на вота. След това те ще бъдат качени в особено основаната платформа. Около 6500 камери, или малко повече от половината, са работили по едно и също време в най-пиковия миг, добави той.

Министърът сподели още, че на доста места видеонаблюдението не е било задействано. Даде за образец две секции в София, които се намират в една и съща постройка и са стая до стая. В едната е имало лъчение онлайн, до момента в който в другата е нямало видеонаблюдение.

Тодоров не съумя да изясни на какво се дължи това, само че призна за липса на подготовка измежду членовете на изборните секции. Той посочи, че единствено три партии, взели участие в изборите, са изпратили свои представители за образование.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР