Няма разлика в управлението на президента Румен Радев през първия

...
Няма разлика в управлението на президента Румен Радев през първия
Коментари Харесай

Политолог: Радев обичаше да се изживява като глава на правителството, само дето не можеше да е премиер

" Няма разлика в ръководството на президента Румен Радев през първия му мандат и първите две години на втория ", сподели пред преподавателят по политология в СУ " Св. Климент Охридски " проф. Милена Стефанова.

" По отношение на личностни качества и потребление на институцията като естрада не виждам основна разлика в първия мандат на президента Радев и първите 2 години от втория му мандат. Само ще напомня безкрайните му пословични пререкания с господин Бойко Борисов като министър-председател. Сега следим нещо сходно. Опитва се да бъде честен съдник за множеството интензивностите на държавното управление. И това може би издава неговото славолюбие ", разяснява проф. Стефанова.

" Конституционната процедура му отреди да дава отговор и за изпълнителната власт в страната. Но естествените президенти някак си излъчват кабинет и не се бъркат в работата му, до момента в който Радев доста обичаше да се изживява като глава на държавното управление, единствено дето не можеше да се окичи и с това да е министър председател ", аргументира се политологът.

И се аргументира:

" Визирам като доказателство, че на Европейския съвет вървят министър председателите на страните, а не държавните глави. Но нашият си ходеше праволинейно и в края на краищата постановяваше стила на кабинета, което, за положително или за неприятно, към този момент не му се постанова, тъй като имаме постоянен кабинет. "

Проф. Стефанова е безапелационна, че президентът не може да бъде опция на ръководството, както не може да бъде и съпротива.

" Функциите му са разказани в Конституцията и не може да е олицетворяващ едната посока, а фактор да търси национално единство, на процедура той не го прави. Той подлага на критика непрекъснато държавното управление и това демонстрира неговото славолюбие ", съобщи проф. Стефанова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР